zondag 30 december 2007

28 december 2007

Ben ik die belangrijke dag toch wel vergeten te vermelden zeker, door alle drukte heen.

Op 28 december vierde ik namelijk het 1jarig bestaan van mijne blog. Hiep hiep hoera! En dat er nog veel ietsie-pietsie-fratsen-frullekes mogen volgen!!!

kerstdrukte (2)

De kerstdrukte blijft hier maar aanhouden. Morgen nog oudejaar vieren en dan keren we terug naar het normale leventje. En deze keer kijk ik er ook naar uit, want het is eigenlijk een beetje té druk geweest, maar gelukkig is het wel allemaal heel plezant geweest.

Om me mentaal voor te bereiden op morgenavond :D, ga ik vanavond op tijd het bedje in kruipen (ben ook weer versnotterd) dus de verslagjes laten nog even op zich wachten. Maar volgend jaar, volgend jaar mogen jullie ze zeker verwachten ;).

woensdag 26 december 2007

kinderlogica

Gisterenavond waren we bij oma en opa. Poes des huizes wou naar buiten en miauwde. Oma zei dat poes buiten pipi ging doen. Een enorm verbaasde Amelie keek me aan. 'Potje staat toch niet buiten?' Iets later moest Amelie pipi doen, en werd het potje uitgehaald. Nadat ze haar plasje gedeponeerd had, wou ze het potje opnemen. 'Buiten zetten voor poes'. Zo lief dat ze zo bezorgd was over poes...Mama heeft dan maar uitgelegd dat poesjes pipi in het zand doen, maar dat vond ze toch maar een raar idee.

kerstdrukte

tis een paar daagskes stil op de blog hier. We zijn er namelijk een paar daagjes tussenuit geweest, en nu hebben we te kampen met 'kerstdrukte'.

Ik ben eigenlijk al een dagje te laat, maar ik wil iedereen een mooie kerst en een fijne eindejaarsperiode toewensen!

donderdag 20 december 2007

Clouseau 20

We zijn gespot bij Clouseau :D!



http://mf.hln.be/clouseau/ecard/F6Y4E4K1.html

En t was echt wel plezant geweest. Ik ben blij dat ik eens ne keer mee ben gaan kwelen ;). We hebben Koen en Kris van heel dichtbij gezien, want op een gegeven moment gaan ze in een bakske omhoog, en vlogen ze over het plein, en toch wel tot vlak waar da wij zaten. En zweten da die mannen doen ;)

Alleen jammer da je dan zo laat in je bedje ligt he...

dinsdag 18 december 2007

kerstkaartjes

Zoals elk jaar willen we dit jaar graag kerstkaartjes versturen met een foto van de meisjes erop!

Maarre...we hebben er nog geen, aaaaahhhhhhh! Het zullen dus nieuwjaarskaartjes worden...

Vorig weekend meenden we eens een fotosssie van de meisjes te doen, maar toen was ons Pauline zo ziek, dat ze er echt niet uitzag. Dit weekend was Amelie dan weer te belabberd voor een fotosessie.

Vanavond hebben we een poging gewaagd (Amelie ziet er nog wel een beetje bleekjes uit, maar we gingen er toch maar voor gaan) maar we zijn niet 100 % tevreden van het resultaat (en dan hebben we het vooral over de achtergrond *rolt met de ogen*)

Dus voorlopig nog steeds geen kaartjes...wordt vervolgd dus!!!


Toch alvast een voorsmaakje!


zo ziek...

...was Amelie dit weekend. Gelukkig is ze nu aan de beterhand, maar blijft wel nog wat bleekjes.

kunstenares in actie

Dag Sinterklaasje

Eindelijk de foto's van Sinterklaas opgeladen! Hier zijn ze dan:

de voorbereiding:
Amelie prikt haar tekening uit.



Pauline controleert de potloodjes



Sinterklaas mag komen, de schoentjes staan klaar!



De Sint heeft zijn cadeautjes komen klaarzetten!



Wauw, wat staat daar allemaal!



Even bewonderen



Het snoep ontdekt!



Popje heeft ook recht op een maaltijd



Pauline haar wangetjes blinken van plezier
(of is het van de gymoofkes?)

maandag 17 december 2007

pff

Dju, bestaat er echt nog niks om al die ziektekiemen in ene keer het huis buiten te zwiepen? Nu is Amelie weer geveld. Dit weekend heeft ze de hele tijd op mijn schoot gehangen, en zo kennen we ze echt niet. Ze had ook hoge koorts en lag echt te beven. Het verdict van de dokter was 'griep'. Ze had ook wel wat vocht in haar oortjes, maar nog niet ontstoken, dus daar kon de hoge koorts niet van zijn.

Vandaag was ze wel al iets beter, de koorts was al wat gedaald, en juffer had toch al terug streken! Nog een dagje of 2 en het zal wel weer achter de rug zijn!

Verder dank ik de luchtbevochtiger op mijn blote knieën voor zijn magische werking. Al meteen vanaf de eerste nacht heeft Pauline opmerkelijk minder gehoest, en nu horen we ze bijna niet meer. We geven haar wel de AB, voor alle stoute beestjes eens tegoei uit te roeien.

En dan hopen we er even vanaf te zijn. De eindejaarsperiode komt in zicht en er staat erg veel op het programma, dus het zou leuk zijn mochten we dan allemaal gezond blijven he!!

donderdag 13 december 2007

pratertje

Pauline praat echt al erg goed (dit in tegenstelling tot Amelie, die op die leeftijd zich vooral bezighield met op tafels te klimmen ed). Ik ben begonnen aan alle woorden op te schrijven die ze kon zeggen,maar ik ben er maar weer mee gestopt omdat ze echt elke dag weer een woord lijkt bij te leren (ik zat toen aan 35 woordjes!! :))

Het is zo schattig hoe ze alles zegt.
Sinds kort kent ze ook het woord 'hebbe'. (ik denk dat dit de start van haar puberkuren waren) en dat woord horen we dus erg veel.

Maar zelfs paraplu en pindakaas worden al vermeld. :D

welk liedje?

Amelie zingt nu al eens regelmatig een liedje dat ze geleerd heeft op school.

Wie raadt welk liedje dit is? Iedereen kent het? (ze zingt maar een klein deeltje)

boven in de lucht

*onverstaanbaar*

konden alles ZIEN
pret e TIEN
Leve de ........

hoesten, hoesten en nog eens hoesten

Nee hoor, de ziekenboeg is nog steeds niet verdwenen. Nog volop aan de gang.

Pauline blijft vooral het zorgenkindje op dat gebied. En dan vooral haar hoesten 's nachts wat we maar niet weggewerkt krijgen. Dit is echt al maanden aan de gang, en nu bereikt het weer een toppunt. De dokter schreef dan altijd iets voor om de slijmpjes op te drogen. De 1e keer hielp dat voor 2 weken, de 2e keer minder en de 3e keer zelfs niet. De dokter stelde voor om eventueel dan maar een AB-kuur te doen, ik ben nog even aan het twijfelen.

Van een vriendin heb ik nu een speciale luchtbevochtiger voor baby's geleend (wij hadden zo'n simpel modelleke voorzien, maar dat hielp dus niet). Ik ben hem nu aan het uittesten. (Ok, ik hoop stiekem op een wondermiddel, maar we zullen wel zien...)Als dit haar blijkt te helpen, kopen we uiteraard zelf zo'n ding (en amai, dat is nogal iets groots, zeg)

Ik kon het echt niet meer aanhoren, die meid ligt telkens hele nachten te hoesten, ik vind dat toch zo zielig. + ik lig er nog eens wakker van ook he. En voor haar nachtrust is het ook niet ideaal. Deze nacht ben ik gewoon opgestaan, en ben ik haar bed terug wat gaan omhoog zetten. Dan kunnen die slijmpjes niet zo snel naar boven komen. Het hielp niet.

Dus nu hoop ik op het wondermiddel de luchtbevochtiger. En anders zal het toch AB worden.

Amelie is ondertussen ook weer ziek en haar oog is volledig ontstoken...het houdt echt niet op hier. Ik vrees dat we tot de lente gaan moeten wachten.

klasjesswitch

Amelie zit in een klasje van 23 kleuters. In januari is er een nieuw instapmoment. Er komen er weer maar eens een hele hoop bij. Omdat de klas te groot zou worden, werd er beslist de klas op te splitsen.

Tot daar ok. Het verdere nieuws vond ik iets moeilijker te verteren. De huidige kleutertjes gaan naar een ander klasje én naar een andere juf. Er is een klasje te kort in de kleuterblok, dus moeten onze kleuters naar een klasje helemaal aan de andere kant van de school.

Vind je dat ik het erg rustig vertel? De afgelopen dagen waren wel minder. Ik ben boos geweest, ik heb geweend, gegrommeld en getierd. Er is gemaild met de directie en ik heb het er met de juf over gehad. Ze begrijpen onze zorgen, maar het zal zo zijn. Ondertussen ben ik alweer een beetje bekoeld.

Amelie is dan ook nog niet de simpelste. Laat de nieuwe juf nu net die juf zijn die Amelie helemaal niet zo graaf heeft. Als ze die juf ziet, weigert ze de klas binnen te gaan. Dus kun je je al voorstellen hoe ik me voelde? Gaat Amelie in januari wel nog graag naar het klasje gaan?

Dit heb ik deze morgen aangekaart bij haar huidige juf. En ik moet zeggen, ze hebben er meteen aan gewerkt. Toekomstige juf is namelijk met Amelie alleen erop uit getrokken om eens naar het nieuwe klasje te gaan kijken. Eerst wilde ze niet meegaan, maar ze heeft haar toch kunnen overtuigen. Amelie is enthousiast teruggekeerd en toekomstige juf kreeg zelfs een knuffel. En ik moet het geloven ook, want ook hier vertelde ze enthousiast over de nieuwe juf en het klasje (alhoewel huidge juf toch nog wel de duidelijke favoriet is)

Maar mijn gemoed is toch al een beetje bedaard. Nu is het even afwachten hoe het na de vakantie effectief gaat verlopen.

peuterpuber

Zomaar, van de ene dag op de andere, en zonder verwittigen, is ons Pauline een echte peuterpuber geworden! Ons lief engeltje is een bengeltje geworden mét ik-weet-wat-ik-wil-kuren. Amai tis effe aanpassen als ik haar ook boos zie worden, of als ze maar eens niet wilt wat ik wel wil. De overgang is nogal bruusk gegaan, moet ik zeggen.

En ze doet het meteen tegoei. Niet zomaar wat grommelen. Neeeeeeeeee. Languit op de grond smijten. Niet zomaar protesteren als ze niet al het eten krijgt dat op tafel staat. Neeeeeeee. Hoofd naar achter en brullen maar!

Amelie vindt het uiterst amusant, want Pauline is dan ook voor de eerste keer de zetel in belandt voor even af te koelen. Maar afkoelen was niet aan ons meisje besteed, luid stampend en brullend kwam ze de gang ingewandeld tot ze me terugzag om zich dan op de grond te smijten (eigenlijk nadien heel grappig hoor, ze dacht dat als ik haar niet zag, ze ook geen scène moest maken, dus komt ze eerst terug in zicht)

Jaja. Een peuterpuber én een kleuterkurenmeid. t zijn plezante tijden ten huize Werner & the ladies!
Gelukkig kunnen ze toch ook oh zo lief zijn.

mijn dikke vriend

Gisteren zaten we gezellig aan tafel. Amelie had gedaan met eten en ze ging van tafel af. Ze zegt weer iets grappigs op haar Ameliaans, en ik moet ermee lachen, en aai eens over haar bolleke. En dan krijg ik daar de dikste knuffel allertijden (alé mijn middel toch) en zegt ze: 'jij bent mijn dikke vriend!'

Woehoeeeeeeeeeeeee! Dat vond ik zo superlief. Ze zal het wel opgepikt hebben van op school, maar ik vond het toch leuk dat ze dat zei.

Smelt smelt.

maandag 3 december 2007

Amelie danst!

Amelie heeft een trekje van de mama geërfd: ze danst graag!!! En ze is fan van K3! :D
Elke avond maken we er een sport van om samen te dansen. Omdat dit niet voor publicatie vatbaar is, toon ik enkel het danstalent van Amelie.

(het filmpje is nogal donker uitgevallen, maar dan moet ge je ogen maar wat harder laten werken ;))

Het gaat al heel vlot!

Pauline stapt vrolijk het hele huis rond. De kodak is natuurlijk reuze interessant!

Hulp-zwarte piet.

Amelie is sinds vandaag officiëel hulp-zwarte piet. Deze middag kwam ze met zwarte wangetjes én diploma de klas uitgewandeld. En vrijdag kwam ze met een mijter af, tis gewoon schattig om te zien :).

Ik ben eens benieuwd of ze hier in huis ook zo'n braaf hulpje gaat zijn :D.




gewoon lief!

zaterdag 1 december 2007

de rode knop

Papa ging vandaag naar het containerpark. Mama ging naar de bibliotheek. We besloten de druktemakers eerlijk te verdelen ;), en zodoende trok Amelie mee met papa en Pauline mocht mee boekjes gaan kiezen!

En Amelie was dolgelukkig dat ze papa mocht helpen het afval weg te gooien. Maar wat zag haar oh zo zeer geïnteresseerd oog daar plots op die grote bak waar iedereen zijn plastiek in aan het kappen was (het plastiek wordt daar in geperst, en de machine was volop in actie). EEN RODE KNOP! Hm, laat rood nu toch net haar lievelingskleur zijn, dus er moest op geduwd worden. Nee hoor, niet twijfelen, duwen! En...stilte... het was gedaan met persen!

Blijkbaar was het niet zo evident om dat ding terug op te zetten, maar het zou toch gelukt zijn. Wat een geluk he, dat ons Amelie altijd voor zo wat extra actie zoekt.

Mama was toch blij dat zij gewoon enkele boekjes had moeten oprapen die Pauline uit de rek gehaald had :D

Sinterklaas kapoentje

Eigenlijk is onze Sint een veel te goed man. Hij komt niet enkel en alleen bij ons op bezoek, nee hoor, maar liefst op nog 3 andere adressen laat hij ook nog iets achter voor onze kadees. Tiens, zijn die dan zo braaf? (woehahahaha)

Deze nacht was die goede man alvast gepasseerd bij de peter van Pauline. En daar stond de boerderij van little people op haar te wachten, samen met nog enkele andere kleine dingetjes! En ze was er erg content mee (en Amelie ook :D)

Voor de 1e maal: dank U sinterklaasje!!

valse kroep

De ziektes blijven hier maar duren. We sukkelen echt van de ene ziekte in de andere, en dat nu al meer als een maand aan 1 stuk. Deze week nog maar eens een buikgriep gepasseerd, dat is al de 3e op rij *shock* En ik die dacht dat je dat maar 1 keer per seizoen kon krijgen :o.

En daarnaast zijn de snotvallingen vaste bezoekers onder de ziektekiemen. Pauline is heel erg gevoelig aan haar luchtwegen, en nu heeft ze valse kroep. Deze nacht had ze een aanval, en ocharme de meid, dat hoesten dat ze dan doet...:( We hebben ons een luchtbevochtigerke aangeschaft (met dank aan mimi!) en ze krijgt nu medicatie, en hopelijk krijgen we dan -eindelijk- eens dat hoesten weggewerkt. En wat langer als een week.

Pauline haar huilbui had Amelie dan ook nog wakkergemaakt (hoezo? Kindjes worden niet wakker van elkaars gehuil, het was wel al 6 u moet ik bekennen) en toen ik tegen haar iets ging zeggen, besliste ze dat ze wakker was en dat het maar tijd was om op te staan. Maar dat is dan buiten mama gerekend, om 6 u begint de dag hier nog NIET. Als Amelie dan weer terug stil viel, kreeg Pauline het weer op haar heupen, en zo ja....was de rust dan toch voorbij...

Sinds Amelie naar school gaat, wordt ze trouwens praktisch elke nacht wel eens even wakker (gelukkig is ze dan wel meestal meteen terug stil) dus we beginnen het weer te voelen...OK, het is waarschijnlijk weer een periode, I know, I know...

Maar sebiet toch maar op tijd bedje in ;)