donderdag 4 juni 2009

@ night

Toen Lukas een week oud was, sliep hij zalige nachten van 23 tot 6 uur ongeveer. De kinderarts vond dat best wel wat lang, maar in collectief overleg hadden we besloten onze laars daar maar aan te lappen :o, slaap is nu eenmaal slaap he.

Helaas luistert Lukas blijkbaar wel naar de KA. 'ah ik slaap te lang 's nachts, dan zal ik maar terug wat vroeger wakker worden, zeker?'. Fijn he, zo'n manneke dat zo goed luistert.

Over het algemeen mag ik echt niet klagen hoor, 't is meestal tussen 3 en 6 ergens dat dat ventje begint te knorren. En knorren valt dus zeer letterlijk te nemen. Maar hij is ook wel een softie. Hij begint niet meteen te krijsen als hij eten wilt, maar zet het dus op een knorren en een kreunen, tot mama eindelijk die ogen open krijgt, en hem komt verlossen uit zijn wiegje. De dames begonnen meteen hun keel luid open te zetten, en dan geraak je gewoon veel makkelijker uit je bed, dan eentje dat geduldig wacht tot je hem komt halen.

Toch blijft het elke nacht spannend. Hoe snel gaat hij eten? Dit varieert van een half uur tot een uur. Tot nu toe ging hij dan ook meteen verder slapen (zalig, Pauline moesten we nog een uur rechthoudenn, en dan maar hopen dat die oogskes terug toevielen...) Maar de laatste nachten is meneertje wat 'wakkerder' en dan staat dat kleine wiegje hem helemaal niet aan. Nee hoor, rondkijken wil hij dan (en ik maar zeggen dat hij dat beter overdag kan doen, maar daar luistert hij dan niet naar...)
Deze nacht is hij dan ook zalig terug in slaap gevallen tussen mama en papa in...Mama had echt geen zin in rondkijkspelletjes om 5 uur 's morgens...

1 opmerking:

inge zei

Laat de kinderarts dat eens zeggen, dan luistert ie misschien wel ;o)