donderdag 20 augustus 2009

over slapen enzo.

Uitroepen dat er eentje doorslaapt hier, dat durf ik meestal niet zo goed. Bij de meisjes durfde ik namelijk die fout wel eens te maken, en je kon er zeker van zijn dat ze dan de nacht nadien terug wakker gingen worden.

Maar ondertussen is het toch al enkele weekjes (zo'n week of 4) dat ik hem rond half 11 's avonds in zijn bedje leg, en dat hij het uithoudt tot 's morgens. Dus ik fluister nu heel stilletjes dat hij toch al een beetje doorslaapt! Dus 's nachts doet dat ventje dat best wel goed!

Maar omdat ons kereltje zo snel groeit, begint zijn wiegje wel erg krap te worden. En megasofte mammie wil helemaal nog geen afscheid nemen van dat wiegje -want ja, tis toch wel de allerlaatste keer geweest. Om de pijn dan toch een beetje te verzachten, bedje terug uit elkaar gehaald en op onze kamer terug in elkaar gestoken. Ik ging hem toch nog niet op een kamer helemaal alleen leggen, zeker?

Dus zaterdagnacht had ik hem voor het eerst in zijn bedje gelegd. Nog minstens een kwartier superemo naar zitten kijken, wat lag mijn kleintje daar nu in zo'n groot bed?

Nu moet je weten dat Lukas altijd goed vast slaapt als ik hem 's avonds neerleg (hij valt in slaap aan de borst).

En ja, rond 1 u 's nachts kreeg Lukas plots in de mot dat hij niet meer in zijn supergezellig wiegje lag, met greot verdriet als gevolg. En we hebben toch wel een uur met hem moeten rondlopen vooraleer hij er ook maar aan dacht om verder te slapen. In zijn wiegje :o.

Nu ga ik hem eerst overdag een beetje laten wennen aan zijn bedje, maar tja hij heeft in dat wiegje toch nog een paar centimeter op overschot, dus ik hou hem toch nog maar even daar. Hij wil dat zelf (goed excuus he!)

Overdag slapen is een ander paar mouwen. Dat wil hij enkel op mijne arm. Van het moment dat ik ook maar het lef heb om hem in zijn wieg te leggen, gaan die oogjes weer wijd open, en wil hij eruit. Dus dat is de eerste stap die ik moet overwinnen. Lukasje leren slapen overdag. En niet enkel op de arm!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

isla sliep ook snel in een "groot" bed
maar jammer genoeg niet zo goed
in de kribbe gaven ze de tip een tetradoek rals een worst te draaien en rond het hoofdje te leggen (om die gezelligheid, geborgenheid) wat te imiteren
misschien eens proberen?

Annelies zei

Hier ook na 1 keer slapen in het bedje beslist om het wat knusser te maken.
Wij maakten gebruik van het bvkussen. Een opgerold deken kan ook al doeltreffend zijn. En een beetje ingebakerd ... al is dat met dit warme weer nu ook niet echt makkelijk.
Oh en Sofie, hier had Linus graag iets tegen zijn hoofdje liggen vanboven. Zo'n flokkepopje/doekje (of hoe dat ook mag heten) is wel gemakkelijk daarvoor.
En bijna 2 jaar na datum is Teigetje (zo'n flokkedingske) hier zijn lievelingsknuffel :-) Misschien het proberen waard.
Ok en nu maak er een heel boek van: een gedragen t-shirt van jou bij hem leggen om overdag te slapen. Zo heeft hij mama toch ook dichtbij.
Mama's van zoontjes ... tis iets hé ;-)