dinsdag 22 mei 2007

een ritje op de fietskar

Het is mooi weer. Mama beslist met de meisjes een tochtje met de fietskar te gaan maken. Mama wordt wel erg dapper en beslist om maar meteen de papieren van de gezinsbond rond te brengen, zo'n 25 brievenbusjes waar we dus moeten passeren.

Mama had niet verwacht dat het zo warm was. Dus zwetend en puffend (de conditie van mama laat ook wel een beetje te wensen over :o) probeert ze overal aan de brievenbuskes te geraken.

Alsof dat nog niet voldoende inspanning is :D, besluit Amelie nog een handje te helpen. Eerst en vooral wringt ze het muggenzeil open. Dat zit toch maar in de weg, en hangt ze het maar over Pauline. Mama mag er tussenkomen.

Dan maar iets anders verzinnen. Als mama nog eens stopt voor een briefke in te steken, besluit ze Paulientjes rammelaartje maar uit de kar te zwieren. Mama is zo lief om haar een tweede kans te geven, maar bij de volgende stop belandt rammelaartje weer op de grond. Rammelaartje verdwijnt dus in mama haar tas.

Wat kan je dan nog op de grond zwieren? Zusjes sokken natuurlijk! Onderweg trekt ze gezellig haar sokjes uit (Pauline vindt het allemaal uitermate plezant en giebert en vertelt de hele tijd). Sokjes verdwijnen ook in mama's tas.

Tja dan maar haar eigen schoenen en sokken eens proberen. Maar deze keer beslist ze toch maar niet meer zo lief te zijn om te wachten tot mama stopt (mama was klaar met haar ronde, ze zal het doorgehad hebben zeker?) en op een gegeven moment klinkt het: 'foen nu?' (waar is de schoen nu?) En ja hoor, zo'n 50 meter terug zie ik Amelietjes schoentje blinken. Mama haalt het schoentje en zegt: 'foen sok in tas'. En ja, de sokken en de schoenen verdwijnen in de tas.

Of hoe een ritje met de kinderen altijd weer een avontuur is...

3 opmerkingen:

Kim zei

Lander wringt het muggengaas ook altijd open, maar wel enkel als we stil staan. Tot hiertoe heeft hij er nog niets uitgegooid.

Anoniem zei

Sorry Fieke maar ik heb hier toch zitten lachen! Het is een vree madammeke die Amelie maar voor ons levert het leuke anekdotes op ;-)

Inge

Nervous midwife. zei

Ooooh Amelie toch, wat ben jij een deugeniet!!
Wel goed voor m'n humeur, dit lezen...;)