dinsdag 3 juli 2007

les touristes

Les touristes, dat waren wij dit weekend. Samen met mimi, bompi, nonkel Stijn, tante Hanna en natuurlijk ons voltallig gezinnetje trokken we vrijdagnamiddag richting Saint-Hubert, waar we een leuke gîte gehuurd hadden, om tot zondag te verblijven.

De rit ginder was one-hell-of-a-rit. We vertrokken al speciaal op uur van middagdut, maar slapen in de auto? Nee hoor, daar doen ze niet aan mee, al is het een rit van maar liefst 2 uur. Amelie zette het meteen op een zeuren, waardoor Pauline dus ook de slaap niet kon vatten...ik kan je zeggen, t was nie goe voor mijn tikkerke. We waren dan ook nog eens te vroeg daar, waardoor we niet meteen binnenkonden, en dus een taverne moesten zoeken voor het vieruurtje...soit niet zo'n denderend begin, maar daarna kon de gezelligheid beginnen.

Met z'n allen genieten van spaghetti bolognaise à la Sofie, de kindjes in bad, en die vertrokken al richting dromenland. Ze sliepen meteen..tja 2 uur zeuren in de auto is dan ook erg vermoeiend. Ik had een beetje schrik voor Pauline, omdat die nogal gehecht is aan haar eigen dingskes, maar een vreemd bedje kon haar gelukkig niet deren.

Zaterdagvoormiddag stond er dan winkelen op het menu, maar aangezien ik mijn kookkunsten vrijdag al getoond had, kon ik lekker thuis blijven, samen met Pauline en mimi. En aangezien Pauline in de voormiddag nog een dutje doet, ben ik solidair met haar geweest. Daarna is mimi met Pientje gaan wandelen, en kon ik langzaam wakker worden.

Na het middagdutje van beide meisjes hebben we een gezellige wandeling gemaakt. De buggy spreekt Amelie niet meer zo aan, zij wil stappen. Na een tijdje werd ze toch echt wel moe, en hebben we haar onder luid protest de buggy in 'gedwongen'. Na nog even groot concert, merkte ze toch ook op dat het best wel deugd deed, zo eventjes rusten.

Na het lekkere avondeten dat Stijn en Hanna voor ons gezorgd hadden, was het alweer tijd voor het avondritueel van de meisjes en bedje in!
En toen was het tijd voor een bonte avond ;). Stijn en Hanna hadden een flesje bij, omdat ze toen juist een jaar samenwoonden. En daar moesten we op klinken. Een zakje chips erbij, wat spelletjes gespeeld, en zo werd het een heel gezellig avondje!
Bompi had de stoof ontdekt, en maakte er sauna-temperaturen, zodat we zeker geen kou moesten lijden! Op het einde moesten we enkel maar met z'n allen naar buiten vluchten, omdat het binnen niet meer te keren was :D.

Zondag was het alweer de laatste dag. Voormiddag hebben we nog een korte wandeling gemaakt, en de speeltuin ontdekt. Namiddag hebben we nog een leuke uitstap gemaakt, naar een plaats waarvan de naam me al weer ontgaat :o, maar het was er erg mooi. Amelie vond het meer prachtig, en wij ook!

En toen was het alweer tijd om in te pakken en richting huiswaarts te keren. Traditiegetrouw gingen de meisjes weer voor one-hell-of-a-rit. Eventjes alle pedagogische regels overboord gegooid en ze lekker koekjes laten smukkelen, maar dat hielp natuurlijk niet voor 2 uur. Maar soit, we zijn thuisgeraakt!

We kunnen dus alleen maar tevreden terugkijken naar een geslaagd weekendje!


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ziet er inderdaad schitterend uit!
En zo'n familieuitstap kan normaal gezien niet stuk he! Plezier verzekerd!
Geniet nog maar na!

Inge

Dat belooft als je eens tot hier wil komen met twee meiden die niet zo graag autorijden :S

Anoniem zei

Dat zag er daar héél erg plezant uit! Groetjes aan Hanna!

Babs