zaterdag 6 december 2008

pepernootjes

Deze week stond volledig in het teken van Sinterklaas. Beide meisjes waren toch wel volledig in de ban van die goede man. Elke morgen als ik Pauline uit bedje haalde, vroeg ze 'is de grote Sinterklaas geweest? Amelie telde vooral af naar de dag dat Sinterklaas op bezoek in het klasje kwam. Dat was voor haar het grote moment!

Mama heeft van al dit enthousiasme handig gebruik gemaakt, en zo stonden de namiddagactiviteiten van donderdag en vrijdag volledig in het teken van de Sint.

Donderdag hebben we pepernoten gemaakt. Ik had alle ingrediƫnten alvast klaargezet, en zij konden dan alles bij elkaar doen en mengen. En dan bollekes maken, en alles de bakplaat op.

En dan moesten we 20 minuten wachten. Ze kregen het briljante idee gewoon te wachten, maar dan bleek die 20 minuten toch wel erg lang te duren. Wat waren ze blij toen het keukenbelletje ging, en de oven terug openmocht. En toen waren die pepernootjes toch nog wel te heet, zeker, en moesten ze nog even wachten. Maar ze waren supertrots op hun eigen bereide koekjes. Ze hadden dan ook heel flink meegewerkt.

Alles goed mengen


Balletjes rollen


De pepernootjes op de bakplaat leggen


Proeven van het resultaat! En goedgekeurd!

Geen opmerkingen: