woensdag 26 november 2008

Sinterklaasfeest

Vandaag was het Sinterklaasfeest van de gezinsbond, en ik had de uitdaging aangegaan om beide dames in te schrijven. Toch met de bedoeling er ook een handje te gaan helpen, had ik aan ons mama gevraagd of ze me niet wilde vergezellen, kon zij de meiden in toom houden, en ik Sinterklaas ;). Mama sukkelt echter al een tijdje met haar gezondheid, dus die kon er niet bij zijn.

Ikke dus met die 2 alleen naar het feest, voorbereid op het ergste :o. Maar we kwamen in de zaal aan, en zijn meteen ijverig beginnen te kleuren voor de Sint. Natuurlijk hielden ze dat geen eeuwigheid vol, maar zijn ze gewoon braaf samen met andere kindjes beginnen te spelen, naar een verhaaltje gaan luisteren en nog wat gaan spelen.

So far so good.

Toen was de intrede van de Sint. 2 dochters die superbraaf op hun stoeltje bleven zitten, tot ze aan de beurt waren voor hun cadeautje en snoepzakje van de Sint in ontvangst te nemen. Op de schoot van de Sint gaan zitten was nu wel net iets te veel gevraagd, want oh mama, van dichtbij is die man toch wel een beetje eng.

Pauline mocht als eerste haar pakje en snoep in ontvangst nemen, en toen Amelie het podium opmocht, had kleine zus toch een grote snoepzak binnen te werken, dus die bleef wel braaf zitten. (de snoepzakken zijn daarna snel uit het zicht verdwenen ;))

En daarna gingen ze braaf verder spelen, terwijl mama ginder toch nog een beetje kon 'helpen'.

Zelfs na het feest, hebben ze braaf wat 'helpen' opruimen en toen konden we naar huis gaan.

En ikke supertrots op mijn 2 flinke dochters. Ja hoor, het hoeven niet altijd zweet- en stressverhalen te zijn :).


2 opmerkingen:

Katja zei

Wees maar fier op die flinke dochters...
Want vorig jaar piepte je anders...

Yane is exact 1 jaar later gestart op school dan jouw Amelie. Ze is momenteel heel opstandig (sinds de school) en heeft het treken, duwen, slaan,.. al aardig onder de knie. Dus ik dacht, ik ga even googlen op 'kleuterkuren' en waar kom ik uit? Juist ja, op jullie blogje op een berichtje van exact één jaar geleden (dag op dag, 27/11).
Van toeval gesproken ...

En duurde dat lang die kuren (LOL)?

Groetjes!!!!!!!

ps: nog veel klus-plezier aan de keuken

inge en co zei

ja de sint is het is toch een heel evenement he waar zelfs de grootste duvelkes ( ik spreek over mijn zoneke ;-)) van onder de indruk zijn!