vrijdag 23 maart 2007

cursus: hoe gedraag ik me als peuter...ervaren...vanaf 21 maanden

les: hoe hou ik mijn ouders bezig?

1.Sommige dingen in voorgaande lessen moeten zeker behouden blijven. Bvb. Zoveel mogelijk rommel op een dag maken. Dit is een voorwaarde om je als peuter te gedragen.

2.Als ervaren peuter ga je al wel op het potje. Soms doe je pipi (en dan maar hopen op een beloning) maar je kan ook vragen om pipi te doen, enkel om aandacht te krijgen. Je krijgt die sowieso. Kaka doe je niet op het potje. Je geeft wel aan wanneer je kaka moet doen, maar daar blijft het voorlopig bij. We moeten het ze niet te makkelijk maken.

3. Mama NOOIT nog alleen naar WC laten gaan. Achter WC papier zeuren en de WC doorspoelen (liefst meer als 1ne keer)

4. Normaal ben je ondertussen groot genoeg om de deuren open te doen. Zo veel mogelijk proberen weg te glippen. Zetten ze de klinken omhoog, gewoon stoel tegen de deur schuiven. Sluiten ze de deur, moet je helaas de strijd opgeven.

5. Eerst het beleg opeten, dan pas de boterham.

6. Als je aan de frigo kan, zo snel mogelijk het lekkers proberen er uit te halen (helaas zijn die ouders ontzettend snel)

7. Op alles wat ze vragen om te doen 'nee' antwoorden. Maar als ze echt aandringen het toch doen. We willen af en toe ook lief zijn.

8. Dingen doen die je weet dat ze graag hebben en dan zeggen 'lief he'. Je krijgt gegarandeerd aandacht!

9. Als je iets vertelt, dit blijven herhalen, totdat mama of papa dit ook herhalen.

10. Proberen de kleerkast uit te laden. Of de pampers over het huis verspreiden.

Dit zijn de basisvaardigheden. Je kan natuurlijk altijd proberen nog extra te doen...

Natuurlijk zijn we ondertussen al wat ouder en wijzer, en dat moeten we af en toe ook bewijzen. Zo wandelen we al braaf mee aan het handje, poetsen we vlot onze tanden (zelf, NIET door mama of papa laten doen) en proberen we ons zelf al eens uit te kleden. We kruipen zelf op onze stoel, doen zelf onze bavet aan, en eten zelfstandig. We vertellen ook wat we willen, naar mate van het mogelijke.

VEEL SUCCES!

cursus: hoe gedraag ik me als peuter...al een beetje ervaren...vanaf 18 maanden

les:
Hoe krijg ik aandacht tijdens het stofzuigen?

1: het makkelijkste, voor de voeten lopen
2: de stofzuiger de verkeerde richting in duwen
3: is het een stofzuiger waar zo van die hulpstukken inzitten: die eruithalen en verstoppen
4: maar de leukste is deze: de aan- en uitknop zoeken en de stofzuiger afzetten.

les: hoe kan ik overal aan?

Zoek iets waar je makkelijk kan opkruipen en hoop dat mama of papa dat niet te snel wegzet. Zo is hier de poef en de ballenbaan al naar de gang verhuisd Ben je toch ergens op kunnen kruipen, neem dan zo snel mogelijk alles van de kast, want volgens mij hebben die mama's echt wel ogen in hun achterhoofd. Dus wees snel, vooraleer ze je weer op de grond zetten!!!

les: hoe krijg je zeker aandacht?

Mee naar het toilet willen en op het potje gaan zitten Pipi doen niet he. Dat moet je in je pamper doen. of als het er toevallig toch uitloopt als je op het potje zit, zo snel mogelijk opstaan, zodat het op de grond belandt.

Iets aanduiden en dat benoemen. Vinden ze elke keer weer geweldig.

iets uit de kast halen wat niet mag is ook elke keer een voltreffer

cursus: hoe gedraag ik me als peuter...beginners...vanaf 15 maanden

les 1

1. proberen zo veel mogelijk rommel op een dag te maken
2. Groenten absoluut NIET opeten.
3. Als je kan stappen, altijd de andere richting uitlopen die mama of papa in gedachten heeft.

les 2

1. Mama en papa zijn de allerliefste op aarde!
2. Als mama of papa thuiskomen, strek je je armpjes uit om gepakt te worden. Ze doen niet liever dan. Als je nog tijd vindt, neem je snel een speelgoedje en geef je dat aan hen. Met veel enthousiasme roepen ze dan 'dank u' en krijg je er nog een extra dikke knuffel bovenop.
3. Je wil zoveel mogelijk zelf doen behalve je flesje 's morgens en 's avonds. Dat laat je nog doen door mama of papa, is toch zalig genieten.

cursus voor mannen

2-daagse CURSUS VOOR MANNEN
Alleen toegankelijk voor mannen!
Aandacht !
gelet op de complexiteit, de emotionele geladenheid en moeilijkheidsgraad van de lessen, zal elke cursus maximaal 8 cursisten accepteren.

Volgende onderwerpen komen aan bod:
DAG 1

HOE GEEF IK DE PLANTEN WATER ?
Stappenplan en diavoorstelling.
TOILETROLLEN: GROEIEN ZE VANZELF WEER AAN?
Brainstorming met daarna open groepsdiscussie.
VERSCHILLEN TUSSEN DE WASMAND EN DE VLOER
Oefenen met verschillende soorten wasmanden (visualisatietraining).
STILZITTEN ALS ZIJ PARKEERT: IS DIT, GENETISCH GEZIEN, MOGELIJK?
Met rij-simulator:relaxatieoefeningen en ademhalingstechnieken.
DE AFSTANDSBEDIENING
De afstandsbediening kunnen loslaten: meditatie-oefeningen bij een verslaving.
HOE KAN JE DINGEN VINDEN ?
Training in het zoeken op de goede plek
in plaats van schreeuwend het hele huis overhoop te halen.Open forum
DAG 2

LEGE MELKDOZEN: KOELKAST OF PRULLENBAK?
Groepsdiscussie en rollenspel.
BLOEMEN MEEBRENGEN VOOR HAAR IS NIET SCHADELIJK VOOR JE…
PowerPoint presentatie.
ECHTE MANNEN VRAGEN DE WEG ALS ZE VERDWAALD ZIJN
Waar gebeurd verhaal van de man die het eens probeerde.
DE VAAT/ SERVIESGOED:
VLIEGEN ZE VANZELF NAAR HET AANRECHT/ VAATWASMACHINE?
Debat met enkele experts.
BASISVERSCHILLEN TUSSEN JE MOEDER EN JE PARTNER
Loskomen van het moederbeeld: telefonische hulplijn en praatgroep.
HET IDEALE WINKELMAATJE ZIJN
Praktijkles met psychomotorische oefeningen.
BELANGRIJKE DATA ONTHOUDEN & BELLEN ALS JE LATER THUIS KOMT
Neem agenda en/of PDA mee naar de cursus.
LOSLATEN: ERMEE LEREN LEVEN DAT JE TOCH NOOIT GELIJK HEBT
Indien nodig: persoonlijke begeleiding mogelijk.
Verspreid dit zo snel mogelijk… Des te sneller kunnen we starten

woensdag 21 maart 2007

geen watergewenning, wel speelgroep

Normaal hadden we vandaag de eerste les watergewenning voor peuters...Maar omdat Amelieke haar wond niet nat mag worden, moesten we die al meteen missen. Jammer. Gelukkig stond er een speelgroepje op het menu, dus zijn we naar ginder getrokken. En het was weer heel erg gezellig. De meisjes waren echt heel aangenaam.

Pauline heeft alle speelgoedjes in haar buurt bezegeld met een nat kusje en Amelie heeft een poging gedaan om het huis zo rommelig mogelijk achter te laten...

Ook een ruzieke met Amber (2) gehad. Amelie wou bumba in de buggy. Amber wou pop in buggy...Luid protest van ons Amelieke. Gelukkig heb je soms van die nuchtere (?) mama's die het voorstel doen om beiden in de buggy te leggen. En toen was de buggy plots niet meer interessant :D

Yelina

Zondag babybezoekje gebracht bij eentje van 2 weekjes oud. Aah zo'n klein bolleke....Dan is ons Pientje toch al een grote meid he.

zaterdag 17 maart 2007

op de vlucht voor het lawaai

Vandaag was het weer een op-de-vlucht-voor-het-lawaai-dagje. Dankzij de verbouwingen is dit al elke zaterdag geweest de laatste tijd, en mochten de ladies of the house weer andere bestemmingen zoeken.

Maar dat moet niet noodzakelijk ongezellig zijn. Voormiddag zijn we eerst naar de fun geweest, een cadeautje gaan halen voor Amelie omdat ze gisteren toch zo superflink is geweest, en daarna mochten we bij mimi en bompi op bezoek (en mochten we lekker mee eten). Na et middagdutje zijn we dan nog fijn ergens op bezoek geweest, en heeft Amelie met 'Loje' en 'kind' kunnen spelen.

de weg (2)

Ik had te kampen met zondagsrijders op zaterdag.

'ta'

Paulinetjes eerste 'woordje' is een feit. Ze zegt 'ta'. En ze vindt het fantastisch als we het dan herhalen. Happy





Ameliekes accidentje...

Het moest er ooit van komen, met ons spring-in-t-veldje. Maar natuurlijk hoop je liever niet. Maar gisteren was het dan zover. Maar het kwam niet zozeer door klimpartijen of zoiets (waar je het eerder bij zou verwachten) maar door een stom struikelingske...

We waren namiddag bij iemand op bezoek geweest, en toen we thuis kwamen, was de papa ook net thuis. Amelie was zo superenthousiast dat ze rondjes rond de tafel begon te rennen, met het nodige gegieber erbij. En toen gebeurde het...Amelie struikelde en viel recht met haar voorhoofd tegen een scherpe kant van de chauffage aan. Ze begon meteen te wenen. Ik ging naar haar kijken en zag dat ze bloedde. Ik bekijk de wonde even en ik zie meteen dat dit zeer ernstig is...een enorm diepe wond. Het bloed stroomt eruit. Meteen de keukenrol erbij gehaald en op haar wonde gehouden. Dit is een spoedgeval. Werner neemt Amelie van me over en ik spurt naar de overburen of zij even bij Pauline kunnen blijven (Werner en ik willen allebei Amelietje steunen als we naar het ziekenhuis moeten gaan). De man is thuis en komt meteen mee. De vrouw is even haar zoon wegbrengen (zij komt elke dinsdag en donderdag een uurtje op de meisjes letten, als we met een overlappingsuurke zitten als ik naar de les ben, en Werner nog niet thuis is van zijn werk) maar zal meteen nakomen als ze thuis is.
Ik ga nog gauw een compres halen, zodat de wonde dichtgehouden wordt, als we naar het ziekenhuis rijden. Gelukkig is het ZH voor ons niet ver en op 5 minuutjes zijn we daar. We checken in op spoed en krijgen te horen dat het enorm druk is, en we even in de wachtzaal moeten wachten.

Flinke Amelie is ondertussen erg stil, ze is een beetje onder de indruk. Aangezien we nog niks gegeten hebben, en we snel thuis vertrokken zijn, zal ons lieve meisje ook wel honger beginnen te krijgen...

Mimi heeft net late, dus ik ga even naar haar afdeling om te zeggen dat we met ons Lieke op spoed zijn aanbeland. En dan komen de traantjes, het moet even allemaal van me af. Ik zie er ook tegenop, hoeveel schrik gaat ons schatje niet hebben als ze dat moeten gaan hechten (want dat is me overduidelijk, de wonde is zo diep...) Mimi geeft wat koekjes mee, de eetkar was net weg, en ik vertrek terug naar spoed. Amelie begint meteen gulzig te eten. Ze vraagt ook al om te mogen stappen, dus de wonde is al heel even vergeten.

En dan mogen we mee naar de kinderbox. Een vriendelijke verpleegsgter leidt ons daar naartoe. Het is een erg mooie box, versierd met tekeningen van winnie the pooh. Er staat een hele doos met speelgoed, een verzorgingskussen en zelfs een potje. De verpleegster heeft een zoontje dat ongeveer even oud is als Amelie en ze kan zich perfect inbeelden hoe we ons nu voelen. We hebben dan ook enorm veel aan haar gehad. Zij heeft er ook voor gezorgd dat de dokter zo snel mogelijk naar ons is gekomen.

Ondertussen komt mimi even piepen en Amelie laat zich de aandacht welgevallen, ons bezeke. Dan gaat de verpleegster even naar de wonde kijken en mag ze op het bed gaan liggen. Dat valt minder mee, want ze begint hard te wenen. De wonde wordt ontsmet en dan mag ze terug bij mama op de schoot. Mimi vertrekt ook terug naar haar afdeling, want ook daar is het druk.

En niet zoveel later komt de dokter aan, ook hier treffen we het, een enorm vriendelijke man. Hij schrikt van die diepte van de wond. Het is dan ook meer als een centimeter diep, en lang is de wond ook al...arm meisje toch. Ze ziet de dokter en ze voelt al dat er iets op til is, en begint wat te zeuren. Als we ze terug op tafel moeten leggen, begint ze hard te wenen. De dokter drukt een paar keer op de wonde en het bloed spuit er uit...Er is blijkbaar een aderke geraakt (ik schrik meteen, maar blijkbaar kan dat geen kwaad) maar het is natuurlijk een verschrikkelijk zicht als je dat ziet bij je eigen kind, dat dan ook nog eens doodsangsten uitstaat. En dan komen ze af met een enorm grote spuit...De dokter vraagt of we er tegen gaan kunnen, dat we anders buiten moeten gaan staan. Maar ik wil niet van Amelie haar zijde wijken, Werner en ik zijn haar 2 vertrouwenspersonen en als wij dan nog eens gaan buiten staan...nee dat wil ik niet. Als hij de verdoving aan het zetten is, krijg ik het echter erg benauwd, word ik misselijk en voel ik me wegdraaien. Ik kan niet anders als even naar buiten gaan. Even naar de wc, eens goed ademhalen en dan terug. Ik wil mijn dochter steunen. Werner, die normaal ook absoluut niet tegen bloed kan (hij kan het zelfs heel slecht verdragen...) houdt zich ook heel sterk. Deze keer pak ik er wel een stoeltje bij, zodat ik kan gaan zitten. En ik hou Amelie haar handje vast. En Werner aait over haar been. Het hechten duurt lang...erg lang. Maar wat is Amelie flink, ze spartelt niet tegen...ze weent wel de hele tijd (op het einde gaat het over in monotoon zeuren) maar ze laat het mooi gebeuren. De dokter gaat heel secuur te werk, om het litteken zo klein mogelijk te kunnen houden. En na een heel lang half uur, en veel te veel draadjes, en een fantastische dokter en verpleegster die er echt respectvol mee omgaan, zit het erop. Amelie mag bij me op de schoot en onze dappere meid stopt meteen met huilen. Ze neemt het dessertje van de dokter in beslag (een cakeje) en moefelt dit meteen binnen. En dan begint ze vrolijk te vertellen. Zo'n fantastische meid, zeg. Van de verpleegster krijgen we nog enkele mooie tekeningen van winnie the pooh, nijntje en... BUMBA mee, ze krijgt een opgeblazen handschoen (met gezicht en plakker op voorhoofd :) mee en we mogen terug naar huis keren. Mimi komt Amelietje nog uitwuiven.

Ondertussen zit de wachtkamer boemvol (we zijn net voor de erg grote drukte aangekomen, blijkbaar) en iedereen zegt heel vriendelijk dada tegen Amelie (waarschijnlijk hebben zij allen Amelie haar verdriet mogen meebeleven...)Ik moet zeggen dat het me wel wat deed, in deze tijd waar zwijgen in een wachtkamer gewoonte is, iedereen nu toch erg meeleefde met onze kleine meid. En dan is het tijd om ons ander dochtertje ook terug in de armen te sluiten en de meisjes slapen te leggen.

Amelie heeft goed geslapen, om half 7 is ze even in paniek geschoten. Nog een perdolannetje gegeven. 'nie slapen' was toen de boodschap, maar nadat Werner en ik eens goed gegeeuwd hadden, ontdekte ze dat Melie toch nog moe was, en heeft ze zonder één kik te geven, nog een dik uurtje doorgeslapen.

En vandaag was ze ook weer de vrolijke meid zoals we ze kennen.

De mama zelf is er toch niet goed van geweest, en ik heb zo'n spijt dat dit is moeten gebeuren.
Maar tegelijkertijd ben ik zo enorm trots op Amelie, want ze heeft zich echt heel flink gedragen! Wat een dappere meid!

dinsdag 13 maart 2007

de weg

Als je de weg niet kent, en probeert een binnenweg te zoeken, heb je het grote voordeel dat je heel het dorp hebt kunnen bezichtigen...

feestje!

Zondag stond mijn verjaardagsfeestje voor de famille nog op het programma. Eerst pakjes (jeei SpazToen ik een bloes kreeg, wilde Amelie persé haar bloes uit, om die te passen...) en daarna zijn we nog met z'n allen wat gaan genieten van het mooie weer, in onze hof die vol met omgekapte bomen en varia ligt. (ons privé-containerparkje...) Amelie genoot van de aandacht. Pauline keek ook heel geïnteresseerd naar iedereen.

Om kwart voor 6 stond de babysit (ze heeft het druk tegenwoordig Nerd)voor de deur, en was het tijd voor een etentje voor de mensen die een hele maaltijd lang op een stoel kunnen blijven zitten. We waren mexicaans gaan eten in Hasselt.

Werner wilde persé zijn uitklapzetels in de koffer eens uitproberen, en zo kropen we met z'n zessen in de auto, Stijn en Hanna ineengeklapt in de koffer. Stijn heeft het zich wel even beklaagd, toen een combinatie van honger en achteraan zitten wat wagenziekte veroorzaakte, maar we zijn veilig in Hasselt aangekomen.

Zoals het bij een etentje moet, bestelden we eerst ne goeie aperitief. De aperitieven daar zijn gewoon reuzegroot, dus werd het al gauw een vrolijke boel. (blijkbaar begin ik dan wat harder te babbelen??? Lol) En het eten was superlekker. Het is echt supergezellig geweest en ik heb ervan genoten!





zaterdag 10 maart 2007

en weer nieuwe fotootjes!

En we zijn goe bezig ;)

Weer nieuwe foto's te bewonderen op onze site! Dus klikken maar!

vrijdag 9 maart 2007

Amelie ontdekt Melie

Amelieke heeft ondertussen 100 % door dat ze een eigen individuke is. En daar maakt ze handig gebruik van.

Als er iets is dat haar niet zint: 'Melie weent'. En net zoals ik bij zusje (of pop of beer of...) doe als die weent, verwacht ze dat ik haar vastneem om te troosten.

Als ze daar echter te weinig tijd voor heeft, heeft ze een snelle oplossing klaar. 'Melie weent. Melie kus', en komt ze me gauw een kusje geven (*smelt*)

'Melie boos' kent ze ook al. Nu nog 'Melie blij'.

nieuwe techniek

Ons kleinste bezeke is een nieuwe techniek aan het oefenen. Namelijk van zitstand naar ligstand gaan. Ze spreidt haar benen dan wijd open, om vervolgens helemaal plat te gaan liggen, en dan het moeilijkste...die benen naar achter zwieren. (lenig dat die ukkies toch zijn)

Helaas heeft ze de techniek nog niet helemaal onder de knie, en maakt ze af en toe een harde frontale botsing met de vloer. Gelukkig is mama altijd in de buurt om haar te troosten.

maandag 5 maart 2007

Fieke jarig!

En vandaag was ik het feestvarken van dienst. Yep yep it's my birthday. We hebben er een gezellig rustig dagje van gemaakt. Voormiddag samen met de kindjes, en namiddag zijn we dan nog eens onder ons tweetjes gaan bowlen, nog even Hasselt ingetrokken, waar ik de laatste film van Harry Potter (yep ik ben een fan ;)) gekregen heb (heb er lang genoeg achter moeten zeuren, haha) en dan nog eens alle ontbrekende Kiekeboe-albums. Het was zo'n 2 jaar geleden dat ik er nog eentje gekocht had, dus ik stond zo'n 10 albums achter. Nu is mijn collectie weer compleet. Dus ikke content.

Daarna nog gezellig gaan eten in de Spork (voor mij de derde dag op rij dat ik uit eten ben geweest, het is weer even goed geweest voor een tijdje) en toen zat het er al weer op. Feestje is nog gepland voor volgende zondag, maar vandaag was het in elk geval al een erg leuk dagje.

Ik kan er weer tegen voor een jaar ;)

verrassingavond!

Het feestje van opa was afgelopen en de kindjes lagen in bed. Tijd dus om de zetel in te duiken. Aangezien de pfaffs (ja af en toe moet je je gedachten eens op nul zetten he ;)) al bezig waren, besloot ik dat het opruimen wel kon wachten tot na het programma (Amelie slaagt er telkens in, ons huis er doen uit te zien alsof er een tornado is gepasseerd). Dus beentjes omhoog, baileyske naast me (tja de vooravond van je verjaardag mag je je wel eens permitteren ;)) en luieren maar. Ik had al de hele dag (op het feestje na) gestudeerd, dus dat mocht ook wel.

Om 21 u ging de bel. Wie kon dat nog zijn? Stond Nele, onze babysit voor de deur. Mijn eerste gedachte was dat ze zich gewoon grandioos vergist had, en dat ze bij iemand anders moest zijn om te babysitten, dus heb ik haar even onnozel zitten aanstaren aan de voordeur. Toen zei ze dat ze op babybezoek kwam, waarop mijn erg snuggere antwoord dat die al sliepen (alsof ze dat niet wist). Toen kreeg ik eindelijk het verstand om ze binnen te laten, maar mijn euroke fladderde nog niet naar beneden. Toen we binnenkwamen, deed Werner zijn armen omhoog en riep 'tadaa'. Verrassing dus! Ventjelief had Nele 'geboekt' om te komen babysitten, en wij dus gezellig weg konden. Ik had het helemaal niet verwacht (ik durf Werner nogal eens te doorgronden ;)), dus de verrassing was erg geslaagd.
Natuurlijk raad ik boenk juist dat we naar de cinema gingen, maar daar was ik erg blij mee.
Even gegeneerd dat ik net nu beslist had niet meteen op te ruimen (anders doe ik dat altijd meteen, maar geen kat die dat nu nog gelooft...)maar dat duurde maar even.

Wij zijn dus gezellig naar de cinema geweest, en we hebben de film pursuit of happyness gezien.(happiness moet in die titel dus echt happyness geschreven worden, maar daarvoor moet je de film maar gaan zien...). Een erg mooi, ontroerende film, dus ik heb de zakdoek ook weer mogen bovenhalen. En een cinemabezoek zonder chips kan natuurlijk niet, dus heb ik me nog maar eens goed volgestoken (vanaf dinsdag letten we weer op ons lijn ;))

Een verrassend einde van de dag dus!

opa jarig!

Gisteren was opa jarig. En daarvoor mochten we lekker gaan smullen in den Lavaar. Werner en Amelie waren om 17.30 vertrokken, Pauline en ik zijn nagekomen om 18 u. (Ze sliep nog om half 6)

Dat ons Amelie geen zittend gat heeft, wisten we al natuurlijk al langer als vandaag. Maar dat heeft ze daar nog maar eens extra bewezen. We mochten ze altijd gaan vangen. Ze heeft iedereen vergezeld tijdens hun WCbezoek. De gang naar buiten had een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Maar ze heeft zich erg goed geamuseerd. Wat is er dan ook leuker als mama of papa (of tantes of nonkels) die je altijd achterna komen.

Werner had ook iemand horen zeggen dat Amelie nu toch wel een mooi meisje was. Tja, en natuurlijk glunder je dan wel even van trots.

Pauline was de aangenaamheid zelve. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar aangenaam door verrast was, want ik had er wel wat schrik voor. 's Avonds als ze moe wordt, durft ze nogal eens beginnen zeuren. Maar nee hoor, ze heeft de hele tijd braaf op oma of opa's schoot gezeten, en tijdens het eten zat ze gezellig in de eetstoel, waar ze eerst een hele tijd zonder gêne onze buren heeft zitten aanstaren (die kleintjes kunnen zich dat nog permitteren he) en daarna heeft ze zich geconcentreerd op het labelke van haar knuffel (dat ik nadien dus kon uitwringen).

Aangezien we het eten pas hadden rond kwart na 7, was het 10 voor 8 toen we konden vertrekken, en ze was nog steeds met erg veel enthousiasme haar labelke aan het ontdekken. Normaal is ze dan echt niet meer te houden van moeheid. (besluit: we moeten meer weggaan met haar 's avonds ;)) Dus voor ons was het een geslaagd feestje!

zaterdag 3 maart 2007

fotootjes!!!

Er staan eindelijk nog eens enkele nieuwe foto's op onze site (wel maar 4, maar foto's zijn foto's ;))

Dus klikken maar!!!

belletjes blazen

1 van Pauline haar favoriete hobby's zijn belletjes blazen. En dan nog liefst van al, als je net een lekkere hap hebt genomen, en dan mama helemaal onder te blazen...

Kinderen, altijd weer een avontuur :D

naar buiten...

Wat doe je als bijna 2-jarige peuter als je ziet dat de deur naar buiten openstaat...terwijl je geen schoenen aanhebt, maar enkel sokken....Naar buiten lopen natuurlijk, om na 10 stappen (als mama je razendsnel achterna komt gesjeesd) te ontdekken, dat je sokken 'nat' zijn...en dat dat toch niet zo erg leuk is als je verwacht...

ons trezebezeke...

Reuzenhuis

Vandaag zijn we naar het Reuzenhuis geweest. Als ouders van een peuter en baby waren we dan ook het juiste doelpubliek. Kinderen niet toegelaten, dus babysit Nele mocht nog eens de meisjes komen entertainen (wat weer goed gelukt is, trouwens )

In het Reuzenhuis kan je alles door de ogen van een peuter bekijken, ik vond het wel eens de moeite waard. Een beetje jammer vond ik dat het allemaal nogal kort op elkaar stond, maar soit, voor de rest vond ik het wel eens leuk.

En wat nog leuker was, was dat ventje meegekomen was, en hij er vrijwillig een werkvoormiddagje voor opofferde ;).

ons smullerke

Wat is Pauline een zalig eterke, zeg...Alles wat ik aanbied, smult ze gewoon van de eerste tot de laatste hap op. Ze zal hooguit even verbaasd kijken als ik haar weer een nieuwe smaak aanbied, on dan enthousiast verder te smikkelen. Zo is het een plezier om eten te maken voor haar.

Bij Amelie was dat wel even anders. Alles wat ik maakte, mocht ook gewoon weggegooid worden, eten deed ze het toch niet. En dan zie je er al gauw tegen op. Maar nu dus niet, ik moet nu zelfs al meer maken als dat ik ooit voor Amelie in haar papjestijd heb moeten maken.

Zalig he :)

de liefste poppenmama

Amelie is de liefste poppenmama *smelt* Pakt ze popje op, zegt ze:"popje weent'. En dan moet ik zeggen dat ze popje dan maar moet troosten, en dan houdt ze popje tegen haar borst en begint ze te wiegen. Is dat nu niet gewoon superlief?