vrijdag 23 maart 2007

cursus: hoe gedraag ik me als peuter...ervaren...vanaf 21 maanden

les: hoe hou ik mijn ouders bezig?

1.Sommige dingen in voorgaande lessen moeten zeker behouden blijven. Bvb. Zoveel mogelijk rommel op een dag maken. Dit is een voorwaarde om je als peuter te gedragen.

2.Als ervaren peuter ga je al wel op het potje. Soms doe je pipi (en dan maar hopen op een beloning) maar je kan ook vragen om pipi te doen, enkel om aandacht te krijgen. Je krijgt die sowieso. Kaka doe je niet op het potje. Je geeft wel aan wanneer je kaka moet doen, maar daar blijft het voorlopig bij. We moeten het ze niet te makkelijk maken.

3. Mama NOOIT nog alleen naar WC laten gaan. Achter WC papier zeuren en de WC doorspoelen (liefst meer als 1ne keer)

4. Normaal ben je ondertussen groot genoeg om de deuren open te doen. Zo veel mogelijk proberen weg te glippen. Zetten ze de klinken omhoog, gewoon stoel tegen de deur schuiven. Sluiten ze de deur, moet je helaas de strijd opgeven.

5. Eerst het beleg opeten, dan pas de boterham.

6. Als je aan de frigo kan, zo snel mogelijk het lekkers proberen er uit te halen (helaas zijn die ouders ontzettend snel)

7. Op alles wat ze vragen om te doen 'nee' antwoorden. Maar als ze echt aandringen het toch doen. We willen af en toe ook lief zijn.

8. Dingen doen die je weet dat ze graag hebben en dan zeggen 'lief he'. Je krijgt gegarandeerd aandacht!

9. Als je iets vertelt, dit blijven herhalen, totdat mama of papa dit ook herhalen.

10. Proberen de kleerkast uit te laden. Of de pampers over het huis verspreiden.

Dit zijn de basisvaardigheden. Je kan natuurlijk altijd proberen nog extra te doen...

Natuurlijk zijn we ondertussen al wat ouder en wijzer, en dat moeten we af en toe ook bewijzen. Zo wandelen we al braaf mee aan het handje, poetsen we vlot onze tanden (zelf, NIET door mama of papa laten doen) en proberen we ons zelf al eens uit te kleden. We kruipen zelf op onze stoel, doen zelf onze bavet aan, en eten zelfstandig. We vertellen ook wat we willen, naar mate van het mogelijke.

VEEL SUCCES!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zal ons Estée maar niet op curcus sturen bij kullie thuis ;) Hoewel,haar zus kent nog wel wat truckjes voor Amelie...

groetjes
Ann

Kim zei

Dat is gewoon de max! Lig onder mijn bureau van het lachen!
Groetjes Kim