maandag 23 april 2007

Amelie ligt in het ziekenhuis

Het beestje heeft dus een naam, en onder veel van jullie al wel bekend, het rotavirus dus.

Van vrijdag op zaterdag was een hevige nacht voor Amelie. Overgeven, overgeven en nog eens overgeven. Rond 6 u begon de diarree ook nog. 's Morgens kon ze nog amper op haar benen staan. Melk bleef er niet in, water ook niet. Ze was al erg slapjes dus, en ging vrijwillig in de zetel liggen. Dokter van wacht gebeld. Toen gaf ze terug over in de zetel (gal, want voor de rest was alles er al uit.) en draaide ze helemaal weg met haar ogen. Reden genoeg voor de mama om nu wel heel erg ongerust te worden en dan maar naar spoed te rijden. Bleek ze idd op het puntje van uitdroging te staan (zo snel kan dat dus gaan, op 1 nachtje tijd) dus dan maar aan het infuus. Het was bijna akelig om Amelie zo te zien, enkel maar willen liggen, geen woord zeggen...

Tegen de avond was ze iets vrolijker, maar toch niet zoals we ze kennen.Zondagmorgen mocht ze dan een beschuitje, dat ze gretig opat, maar dat is haar slecht bevallen, nadien dus ook niks meer willen eten. Terug diarree, en tegen de avond ook weer overgeven. Ze had ook meer als 40° koorts, en ze kregen deze niet onder controle. Onder de 38 is ze niet geraakt, ze leek trouwens helemaal van de wereld weg, we hadden geen contact met haar (heel eng allemaal als je je kind zo ziet)

Vandaag dan. Geen koorts meer, dus dat is al een stap in de goede richting. 1 hapje boterham en nog geen 5 minuten later kwam het er al weer uit. Dat was dan weer minder goed. Ze was gelukkig al wel weer alerter en er viel al weer wat mee te babbelen. Ze slaapt wel nog meer als normaal (slaap die virussen maar weg, lieve meid)

Om 2 uur besloot ze dan toch de gelei van haar beschuit af te lekken , maar juist wilde ze weer niet eten. Durft ze niet, of is ze zo de kluts kwijt van alles wat er rond haar gebeurt? Ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat ze sinds vrijdagmiddag niks meer gegeten heeft, op een beschuit na...

Maar ondertussen weet ze met zichzelf ook geen blijf meer natuurlijk. Ze mag niet van de kamer af, en in haar betere momenten wil ze naar buiten. Leg dat maar eens uit aan een kind van 2. Ze wordt er echt ambetant van.

Maar het allerergste van al is dat Paulientje niet bij haar op de kamer mag, dus ik kan niet bij allebei zijn, en net nu Pauline ook ziek is (gelukkig in mindere mate). Het valt me zo ontzettend zwaar te weten dat ze zich ook slecht in haar vel voelt, en dat ik er niet bij kan zijn om haar te vertroetelen. De papa is er dan wel bij, maar tja, ze is nu eenmaal gewend de mama altijd bij haar te hebben, en net nu ze het nodig heeft, kan het niet. Pauline is heel erg zeurderig de hele dag door, maar wel aan de beterhand. (Maar Werner doet het voortreffelijk)

Nu is het dus wissel van dienst, en kan ik Pauline in bed leggen, en daarna terug richting ZH, waar we dan Amelie een goede nachtrust toewensen, en dan gaan we nog een half uurtje samen in de gang zitten, zodat we elkaar toch ook even zien. Niet ideaal, maar het is maar voor even...

Zo wat een kort verslagje ging worden...nu ga ik nog even genieten van de aanwezigheid van Pauline, want die is al zo kort!ik weet dus nog niet wanneer we naar huis mogen, maar ik hoop toch dat we woensdag daar mogen vertrekken (ga dat toch proberen, want Amelie wordt wild ginder) Jullie horen het nog wel.

11 opmerkingen:

annalyse this zei

Ocharmkes ... heel veel beterschap voor je meisjes gewenst en in het bijzonder voor amelie en dat ze vlug terug naar huis mag!!

Anoniem zei

Hopelijk gaat het vandaag weer al een beetje beter!
Lieve Amelie en Sofie en Werner en Pauline hou jullie goed ... een dikke genezende knuffel sturen we jullie vanuit la Suisse!

Inge en Tibe

Tucana, zei

Heel veel beterschap voor Amelie!
Ocharme het meisje...
Ik kan mij voorstellen dat het niet makkelijk moet zijn voor een 2-jarige!

Nientje, zei

Ook van hieruit heel veel beterschap gewenst. Je kind in het ziekenhuis zien liggen is geen pretje. Veel beterschap voor je beide meisjes! En veel sterkte voor jullie ook! Want dit is geen makkelijke periode nu! En hopelijk komt alles snel terug in orde, en zitten jullie binnenkort met het gezinnetje weer gezellig thuis.

Katharina

Anoniem zei

Sofie en Werner,
Veel sterkte met jullie zieke meisjes ! Ik weet, het is allesbehalve leuk en het klinkt misschien raar, maar ook hier zullen mama, papa, Amelie en Pauline sterker uitkomen. Wat niet wil zeggen dat ik niet hoop dat alles weer heel snel terug in zijn oude plooi zal vallen !
Veel beterschap aan de 2 prinsesjes :-).
Liefs,
Greet

Nervous midwife. zei

Hopelijk zijn die 2 lieve meiden er snel weer bovenop hé...
Hou jullie goed en geef ze maar een dikke knuffel van hieruit...

Katja zei

Lieve Amelie en Pauline, worden jullie maar snel weer beter! En Amelie, hopelijk mag je snel weer naar huis!

Veel moed en sterkte voor de mama en papa!

Katja en Yane

Babs zei

Veel sterkte meiden (en Werner!) Hopelijk kunnen jullie morgen naar huis!

LIefs

Babs

Anoniem zei

Veel beterschap voor Amelie.

Groetjes
Con (creaforum)

Anoniem zei

Hoe is het nu met de familie Muis?
Zijn jullie allemaal al weer wat gezonder en terug thuis?

Inge en Tibe

Kim zei

Veel beterschap nog. Hopelijk is alles ondertussen al wat beter? Lander had in december nog RSV gehad en dat was ook maar raar om hem daar zo stil en op te zien liggen. Gelukkig is hij niet naar het ziekenhuis gemoeten, was juist op randje.

Groetjes