dinsdag 17 april 2007

ode aan het heilige fietsje

Ik denk dat iedere peutermama ze wel kent, het goedkope plastieken loopfietsje met de kleuren rood, geel en blauw. Amelie is er gek van. Kilometers legt ze er mee af. Verdrietig als ze niet op haar 'fieke' mag 'wijen'. Ze kan zich er uren mee bezighouden.

Aan zee heeft ze maar liefst de halve dijk afgesnord, en van de dijk tot ons vakantieverblijf (toch wel een heel eindje).

Haar heilig fietsje dus...

en nu is het wieltje afgekrakt. Groot verdriet. Het ander loopfietsje (1 van hout) is niet zo leuk, daar geraakt ze het bergje niet mee op. Straks eens zien of het heilig fietsje nog te opereren valt, en anders zal er een opvolgerke in huis komen, met dezelfde kleurtjes rood, geel en blauw. Duur kan je ze niet noemen, he, die heilige fietjes...

Ze toont trouwens grote interesse in trapperkes. Tijd dus voor een volgende fase in het fietsen, een driewielerke. Misschien is dan het tijdperk van het heilige fietsje voorbij? (alhoewel dat dat toch nog niet voor meteen zal zijn, vermoed ik)

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi,

Een heilig fietske en een even heilig driewielertje, misschien. Ik ken die fietsje hier ook, Abigail kon daar ook afstanden mee afleggen en als ze er niet opzat dan stond het fietske meestal lelijk in de weg... maar ach, de tijden zijn hier niet zo veranderd, alleen is de fiets nu een step of rollerskates.

Groetjes

Angelique