woensdag 18 april 2007

een weekje zee!

Op een zonnige Paasdag vertrokken we richting Sint-Idesbald. Het weer was stralend, dus onze vakantie was alvast goed begonnen. We hadden een weekje geboekt in Reigersnest, van de gezinsbond, een zeer kindvriendelijk vakantiecentrum. Alles is er voorzien voor kleine kindjes (babykeuken, babybadkamer, bedjes, stoeltjes en zelfs groentenpapjes) dus moesten we ook al niet te veel meesleuren (maar natuurlijk zat onze auto toch nog bomvol).

Na een zeer vriendelijk onthaal en een ontdekkingstocht op onze duplexkamer (kleine kamertjes, de twee kinderbedden staan dicht bij elkaar) zijn we helemaal klaar voor een weekje ontspanning. We hebben zelfs nog 2 daagjes bijgeboekt, want met zo'n weer moesten we toch wel aan zee blijven he ;).

Na elke maaltijd brachten we een bezoekje aan de binnenspeeltuin (met ballenbad, springkasteel, schuifaf, en nog iets dat ik niet weet uit te leggen)om wat uit te razen (de kinderen dan he ;) ) In de cafetaria was er ook nog een speelhoek en ook buiten was er een speeltuin. Om en rond het gebouw dus al plezier voor 10. Paasvakantie, dus ook gezellig veel jonge gezinnen aanwezig, en Amelie genoot van de vele kinderen rondom haar. En ook Pauline kreeg erg veel aandacht (wat wil je ook met zo'n snoezige baby? ;) )

Wandelingen maken stond ook dagelijks op het programma. De meisjes konden ervan genieten. (en Pauline durfde al eens haar oogjes toe te doen :) ) En Amelie raakte helemaal verslaafd aan haar loopfietsje. Constant snorde ze ermee rond. Ze heeft er hele afstanden mee afgelegd. (alleen op het strand lukte het niet zo goed, tot grote frustratie van de kleine meid)

En wat doe je nog als je aan zee bent? Naar zee gaan natuurlijk! :D Pauline haar eerste kennismaking was fenomenaal mooi om te zien. Ik plantte haar in het zand, en dat snoetje dat ze toen trok was er eentje om nooit meer te vergeten. Ze heeft er heel zoet in gespeeld (en haar bloes vol zand gestrooid en nadien volgezeverd...zand + water = modder) Amelie vond het ook erg leuk om in het zand te spelen, en vooral het spelletje 'verstop de voet met zand'.

En toen ontdekte Amelie het grote wemmebad (=de zee :D) Mama en papa samen met dochter Amelie dus eens kennismaken met de zee (pépé van Pauline was net op bezoek, dus hij bleef bij ons boeleke ;) ) Ijskoud was het water, maar dat kon Amelie niet deren. Als we haar lieten doen, was ze recht de zee ingedoken. Enkel een natte broek later, zijn we teruggekeerd richting strand. We hebben wel nog een paar keertje met de voetjes door het water gelopen (zonder broek weliswaar) en ze vond het zalig!!!

We zijn ook een keertje zo'n fiets gaan huren voor op de dijk, met 2 kinderstoeltjes vanvoor op. Ook dit was erg leuk (en we hadden veel bekijks: ooh kijk hoe lief. :) Jeeeei)

Het slapen was wel een avontuur. De meisjes zijn niet gewoon om samen op de kamer te slapen, dus dat was al 'gevaar nummer 1'. Pauline en vreemde bedjes gaan al helemaal niet samen. En Amelie had maar al te gauw door dat als zij lawaai maakte, Pauline ook kon wakker maken, en dat mama en papa veel sneller aan haar bed stonden. Maar al bij al viel het allemaal wel mee.(alleen waren ze 's morgens natuurlijk extra vroeg wakker, zo hadden we altijd een extra lange dag ;) )

Maar voor de rest hebben we het allemaal gezellig rustig aan gedaan, en het was echt qualtity-time voor ons gezinnetje (echt uitgerust kom je wel niet thuis van zo'n gezinsvakantie ;), de kadeekes hielden ons wel bezig.

Maar weer maar eens een geslaagde vakantie!!! Voor herhaling vatbaar! Volgend jaar zelfde bestemming!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi, ik kwam via het creaforum op je blog terecht. Jullie hebben echt wel geluk gehad met het weer aan de zee (*jaloers zuchtje* :->). Ik dacht al dat ik op de foto's st. Idesbald herkende. Wij gaan ook elk jaar altijd naar Koksijde (onze verslaving zeg maar :->). Maar voor ons is het nog wachten tot eind juni voor we een weekje naar Koksijde gaan :-<

Groetjes
Conny (con op creaforum)

Anoniem zei

Schitterend weer, mooie kindjes en een happy family!
Super leuk zag het er uit! Maar pas op een bergvakantie heeft ook wel iets hoor :d
Groetjes Inge en co

Sofie zei

Inge, als de kids wat ouder zijn, komen we zeker eens richting dat Leuke Bad ;)

Kim zei

Ja het is daar echt wel leuk voor de kindjes. Vorig jaar toen wij op de camping aan zee zaten zijn wij Johan zijn zus daar gaan bezoeken, die gaan daar ook jaarlijks op vakantie.

Nientje, zei

En jullie zaten hier niet ver van ons! St idesbald is hier echt niet ver van...
Wat is Pauline al gegroeid zeg! En Amelie natuurlijk ook!