woensdag 8 juli 2009

het leven zoals het is...vakantie (1)

Ondertussen is de vakantie een weekje bezig en we leven nog! Het is vooral Pauline die er in slaagt mama het meest op stang te jagen. Dat kind staat 's morgens op en begint te zeuren en gaat 's avonds slapen en is nog steeds aan het zeuren. Over vanalles en nog wat. Als ik haar stoel niet binnen de 2 seconden tegen de tafel aan schuif. Als ik niet meteen mee naar beneden ga. Als haar boterham niet binnen 2 seconden gesmeerd is. En zo gaat het de hele dag door!
Als we ergens anders zijn, is ze dan weer het grootste engeltje dat je je kunt inbeelden! De boodschap is duidelijk: zo weinig mogelijk thuisblijven...(of ze voor TV zetten, maar daar doen we nu eenmaal niet altijd aan mee)

Amelie vindt het dan wel weer leuk om haar zus nog wat meer op stang te jagen en zo is het hier dus ruzie bij de vleet.

En Lukas, die verkiest de spitsmomenten om zijn keeltje open te zetten!

Gezelligheid troef hier ;-). Toch zie ik ze bij momenten vreselijk goed hun best doen, en spelen ze al eens leuk samen! Vorige week hebben ze een winkeltje gekregen (mimi had dit van een collega van haar gekregen!) en daar spelen ze fijn mee.

Iets veel groters en indrukwekkender zijn ze vorige week in de tuin komen plaatsen: zo'n houten speeltuig met huisje, loopbrugje, glijbaan en 3 schommels (om ruzie in de toekomst te vermijden :o ) en ook daar zijn ze superblij mee natuurlijk! Dus jawel, het is gelukkig niet alleen ruzie en gezeur!

En aangezien mama gek wordt van de hele dag met haar 3 kids thuis te zitten, probeert ze maar veel weg te gaan! We zijn al gegerelgd binnengesprongen bij Amelie haar beste vriendinnetje, de meisjes gaan ook al eens spelen in de buitenschoolse opvang en ook andere vriendjes zijn altijd welkom! Dus de tijd gaat best wel vlot voorbij!

Lukas heeft z'n goeie en slechte dagen. Je hebt dagen dat je dat ventje amper hoort en dagen dat dat ventje weigert om stil te zijn. Niks voorspelbaars aan voorlopig. De nachten vallen goed mee, meestal beperkt hij zich tot 1 nachtvoeding, heel erg soms zijn het er 2. Overdag is hij naar boven verhuisd voor zijn dutjes overdag, want de decibels van de dames is net iets te luid om nog door te slapen! En daar slaapt hij beter! Alé op zijn goei dagen dan toch :-)

De moeilijkste momenten blijven de avondmomenten, als hier gekookt enzo moet worden, krijgt hij het moeilijkste. En voor die noodgevallen, heb ik eventjes al mijn principes overboord gegooid, en krijgt hij al eens een tutje in zijn mond gestoken! Maar da's enkel voor de drukke momenten te overbruggen!

De borstvoeding verloopt wel prima! De voedingen duren geen 45 minuten meer, en hij durft er al eens wat langer tussen te laten. Dus het constante 'borsthangen' zit er ook alweer op! :-)

Voila, en nu verder van de vakantie genieten :p

Geen opmerkingen: