zaterdag 24 januari 2009

2,5!!!!

Vandaag is weer een heuglijke dag! Pauline is 2,5 geworden. Jawel, vandaag heeft ze de leeftijd behaald waarop ze naar school mogen. En die eerste dag komt wel heel erg dichtbij. Maandag 2 februari is het zover! Dinsdagavond mogen we al eens gaan kennismaken in het klasje. Ze heeft ook een boekentasje gekocht, waar ze ontzettend fier op is.

We hebben dan ook eens een zindelijkheidstrainingske opgestart. Ik was er tot nu toe nog niet echt veel mee bezig geweest, omdat ik daar boven gewoon net veel zin in had (:o) en met een onbewerkte houten vloer nog minder.

Maar beneden hebben we tegels en daar kunnen we de plasjes goed opvangen :-). Na haar eerst 1,5 week te laten wennen aan de nieuwe situatie (onze groooote beneden dus :-)) heb ik haar pampertje maar uitgezwierd.

De eerste twee dagen deed ze vrijwel niks. Ze hield haar plasje erg lang op, had dus ook niet veel accidentjes, maar ook niks in het potje. Zaterdag was een rampendag. Ontzettend veel plasjes en accidentje, maar ook al eens een klein succesje. En dit was toch wel het begin van haar succesjes!

Sindsdien heeft ze nog amper accidentjes gehad, wel was haar broekje nog regelmatig een beetje nat (die eerste drupjes) en kon ze het precies nog niet zo goed 'loslaten'.

Maar na een week had ze het volledig onder de knie, en gisteren heb ik ze dan ook officiëel droog verklaard. Net voor haar 2,5! Proficiat flinke meid, je doet dat super!

En nu dus genieten van een kleine 4 maand zonder pamper :-D

4 opmerkingen:

Pé-pé zei

Proficiat!!! De eerste schooldag komt nu wel heel dicht bij, succes!

Katrien zei

Flink hoor! Het zal héél wat makkelijker zijn voor je mama nu, want pampers verwisselen met een dikke buik, da's niet handig!
Nog 'n weekje!
Ps welke boekentas heb je gekozen?

Katja zei

Amai, dat is vlot gegaan...
Proficiat, Pauline!
En binnenkort veel succes en speelplezier in het klasje!

Groetjes!!!!!!!!!

inge zei

bravo grote meid!
Je bent er helemaal klaar voor!
Mama zal haar weelde niet kennen, 4 maanden het kot alleen ;-)