dinsdag 27 januari 2009

kennismaking in het klasje.

Vanavond was het zover voor Pauline. Ze mocht voor de eerste keer gaan kennismaken in de 'eendjesklas' en met haar juffrouw. Grote zus Amelie mocht natuurlijk ook mee. En papa kwam zelfs vroeger thuis van het werk om er ook weer bij te zijn!

Met veel lawaai liepen Amelie en Pauline de school binnen. Toen de juffrouw kwam, werd Pauline wel even verlegen, en wilde ze toch even gepakt worden door de mama. Maar al gauw was ze weer volledig ontdooid en begon ze fijn, samen met Amelie te spelen.

Na even te spelen, riep de juffrouw alle kindjes in de kring. Pauline deed braaf wat haar gevraagd werd, en Amelie kwam er ook bij zitten. De juffrouw vertelde een verhaaltje over het verloop van de dag in het klasje, en Pauline hing gewoon aan haar lippen, luisterde echt gefascineerd. Toen het over eten ging, riep ze dan ook enthousiast: 'jaaa eten!!' :-D. En toen de juffrouw het over een verjaardagskroontje had, fleurde ze helemaal op en keek ze de juf vol bewondering aan. Dus dat zit wel goed, denk ik.

Daarna mochten de kindjes terug gaan spelen, en mochten de ouders in de kring gaan zitten. Plots begon Pauline te wenen, en ging Werner eens kijken wat er gaande was. De mama werd geroepen en ik wist al gauw waarom: ze had heel haar broek volgewerkt, en 't was goeie platte...Een taakje voor de mama dus, en ik mocht ze ginder dus nog helemaal gaan wassen. Waarschijnlijk durfde ze het niet komen vertellen omdat wij in de kring naar de juf aan het luisteren waren, en ze wist ook niet waar de WC was...Ach ja, daar kon ze niks aan doen. Daarna heeft ze nog even fijn gespeeld.

Ze wuifde nog lief naar de juf (wat een verschil met Amelie, die de juf bij die eerste kennismaking straal negeerde) en toen ging ze flink naar de kapstok om haar jasje aan te doen.

Ze ziet het helemaal zitten!3 opmerkingen:

inge zei

Niet juf Elke ;o)?

Trixie zei

Ik werp je een stokje toe, kijk hier maar eens http://drievuldigheid.blogspot.com/2009/01/stokje.html

Jennifer zei

klinkt helemaal goed :)