vrijdag 9 januari 2009

ditjes en datjes

*We zitten ondertussen een weekje in ons huisje en 't is goedgekeurd. Wel even wennen, al die ruimte. Galmen dat dat doet! Pauline heeft toch wel wat aanpassingsproblemen gehad, maar nu begint ze het toch gewoon te worden.

* Een afwasmachine is de max! Ipv 's avonds dieje stomme afwas te doen, kan ik nog iets leuks doen met de meisjes voor er aan het avondritueel wordt begonnen.

* Amelie lijkt peuterpuber af te zijn *juich*. Ze is echt lief en charmant, met natuurlijk af en toe nog eens een kuurtje. Ze is tenslotte nog altijd een kind. Maar ze kan heerlijke verhalen vertellen, en we hebben echt leuke dialogen. Haar fantasie-spelletjes en redeneringen zijn super om te zien en te horen.

*Pauline daarentegen is peuterpuber ten top. De zinnen 'ik kan da alleen, 'ik wil da doen' en 'nee' zijn grote favorieten. Tja het moet een beetje gecompenseerd worden he.

*Er wordt echt al afgeteld naar de eerste schooldag van Pauline. Op 2 februari is het zover, dat is echt niet lang meer. Ze is nog niet zindelijk, ik moet ook wel bekennen er weinig tot niet mee bezig te zijn. Met de verhuis en alles errond werd het ook afgeraden dat echt al op voorhand te doen. Volgende week vliegt de pamper eens uit en dan zien we wel. Ze mogen met pamper naar school (wel enkel de voormiddag, maar dat doen we in het begin toch).

*Onze vakantie in het Reigersnest is geboekt! In de paasvakantie zijn we weer een week ribbedebie!

*Ik ben voormiddag met Amelie naar de 'oordokter' geweest, ter controle van haar oortjes. Rechteroor was volledig genezen, linkeroor had toch weer een beetje vocht. Ze is hier dus echt wel gevoelig aan, en we moeten het wat in 't oog houden. Zwemmen mag, maar wel met oordopjes en badmuts. We zullen dus op zoek gaan naar een mooi exemplaarke (als dat al bestaat)

*Ik ga me inschrijven voor een cursus 'fotoshop'. Dit wilde ik al een tijdje en nu ga ik het eindelijk ook doen. Kan ik ook eens van die leuke kaartjes maken. De laatste lessen zal ik wel missen, aangezien ons zoontje dan ergens zijn intrede in ons gezin zal doen, maar dat was geen probleem. Ik zal dan ergens op een ander moment een inhaalexamen mogen doen, dat moest ik bespreken met de leerkracht.

*Werner gaat 'keep to run' volgen. Hij gaat er vanuit dat zijn conditie wel voldoende is om meteen naar de 10 km te gaan. Dit weekend ging hij het in elk geval al eens uitproberen. (valt het op dat we terug wat vrije tijd voor ons eigen kunnen hebben?)

*Ik heb gisterenavond onze nieuwjaarskaartjes besteld, ik ben er snel bij he :o. Hopelijk komen ze snel aan, en kunnen ze volgende week de bus op. Dus diegenen die ons een kaartje gestuurd hebben, nog even geduld, ze komen eraan! (ja wij werken enkel met een terugstuursysteem :o)

1 opmerking:

Qwinta zei

veel plezier in jullie nieuwe huis...