donderdag 28 mei 2009

de strijd der namen

Zoals jullie wellicht nog wel weten, hebben Werner en ik heel wat gepalaverd over de naam van onze zoon. Het was een zware bevalling, waar Lukas de winnaar van geworden is. Samen met nog een andere naam, haalde hij de eindstrijd, en zijn we toch voor Lukas gegaan. Aangezien Lukas op dit moment redelijk hoog in de namenlijsten staat, heeft dat ook zeker nog voor enige twijfel gezorgd, omdat ik dat liever niet had (en ik dacht ne originele naam gevonden te hebben *hmhm*). Maar ik vond Lukas echt wel mooi, Werner kon zich er ook achter zetten en ik vind hem goed bij Amelie en Pauline passen. Dus bij deze: LUKAS!

Werner droomt echter al sinds ons eerste van de naam Eppo. In ons palaver (man man wij kunnen toch wat zeveren en zagen tegen elkaar :p) of we al dan niet voor een derde gingen, heb ik zelfs ooit eens gezegd: 'maar als het nu een jongen is, dan moogt gij de naam kiezen' :o. (oeps)

Tja uiteindelijk heeft hij toch maar toegegeven (Eppo past nu toch echt niet bij Amelie en Pauline he??? :p) maar nu moesten we ons zoontje gaan aangeven, en moest de naam ingevuld worden...

Kreeg Werner het ludieke idee om Lukas ne tweede naam te geven (A & P hebben elk maar 1 naam), en die naam zou dan Eppo zijn. Zou hem toch zo'n beetje zijn goesting krijgen. (met de uitspraak 'als hij dan later Eppo mooier vindt, kan hij die toch nog kiezen'...)

Goh ik heb zelfs niet te moeilijk gedaan hierover. Belofte maakt schuld, niewaar? (een beetje toch, hihi)

En zo noemt onze zoon dus Lukas Eppo. Maar die tweede naam is gewoon een tweede naam die niet vermeld wordt, compris?

5 opmerkingen:

Greet zei

Eppo ? Nooit eerder gehoord maar eigenlijk vind ik dat nu eens echt een naam voor een ezeltje of een olifantje :-). Maar die kunnen ook heel lief zijn, waarschijnlijk daarom ;-).
Groetjes,
Greet

Lunatic Mom zei

Dus hij HEET Lukas Eppo, maar julie NOEMEN hem Lukas ;o)

fozke zei

Die theorie zal ik nooit onder de knie krijgen, denk ik :o

Kim zei

blij dat mama heeft volgehouden :-)

De Moorkes zei

Kwam hier toevallig terecht, proficiat met jullie knappe zoon, met z'n mooie kijkertjes.
Vind Lukas toch wel mooier (hier heet de hond van n kennis heet Eppo)...