maandag 18 mei 2009

Hoe Lukasje op de wereld kwam

Bij de meisjes heb ik 2 gelijkaardige bevallingen gehad. Weeën begonnen 's avonds, 's nachts naar het verloskwartier gegaan en tegen de ochtend bevallen, bij Pauline nog iets vlotter als bij Amelie. Dus ik vermoedde dat het wel weer ongeveer zo zou gaan verlopen.

Maar ons zoontje wilde het toch anders doen. Dinsdagmorgen (12 mei) om kwart voor 7 brak mijn water. Ik vond het nogal sympathiek van hem dat hij mij eerst nog tot dan had laten slapen :). Dan heb ik mijn valies maar ingepakt, want natuurlijk had ik dat nog steeds niet gedaan, en heeft Werner de kindjes naar 't school gebracht. Ik had af en toe wel al eens een wee, dus belde ik maar eens naar het ziekenhuis met de vraag of ik nog even mocht thuis blijven of niet. Zij raadden aan om toch maar af te komen.

Naïef als ik was, ging ik er van uit dat die weeën wel snel gingen doorkomen, en dat ik dus op 12 mei mama zou worden van een zoon. Viel dat even tegen, ik heb daar trappen zitten lopen in het ziekenhuis, het begon maar niet, af en toe eens een verloren wee, maar dat was het dan ook. (Had ik dat geweten, was ik langer thuis gebleven hoor). In de namiddag zijn de meisjes dan nog even op bezoek gekomen (aangezien ik daar toch maar zat te zitten...). Dit scenario had ik niet ingepland, nu moesten de meisjes nog tot de volgende dag wachten vooraleer ze hun broertje zouden zien. Mimi zou bij hen blijven.

Rond 18 u kwam er dan eindelijk toch wat beweging, om dan om 22 u terug volledig stil te vallen. Dan hebben ze toch maar een handje geholpen en een infuuske aangehangen. De weeën kwamen toen wel door, maar in eerste instantie reageerde Lukas hier niet goed op en zakte zijn hartslag tijdens de wee altijd pijlsnel. Dan hebben ze een scalp op zijn hoofdje geplakt *zucht* zodat ze zijn hartslag beter konden volgen. Gelukkig herpakte hij zich zelf na een paar weeën.

En toen moest ik toch wel gaan toegeven dat zijn verjaardag niet 12 mei maar 13 mei zou worden. Het leek wel of hij echt persé 13 mei wou geboren worden, want pas vanaf toen ging het echt vlot. Om middernacht had ik 5 cm, en bereidde ik me alvast maar voor op nog een paar uur geduld.

Maar toen kwamen de weeën goed en snel door, en een uur later zat hij volledig klaar om geboren te worden. De gynaecoloog heeft het niet meer gehaald, en 1 perswee later was onze kleine lieve zoon daar! Het liefste zoontje dat je je kunt inbeelden :). En ik ben dolverliefd op dat kleine ventje :)

4 opmerkingen:

annava zei

super! Dat was dan wel een lange bevalling.

inge zei

Lange bevalling maar het heeft de moeite geloond he om zo lang te wachten!

inge zei

Amai nie, tis een heeeeeel schoon bazeke!

Ann zei

Een heel dikke proficiat met jullie zoontje. Het is toch iets speciaals he, een zoontje na 2 meisjes!

liefs
Ann