donderdag 25 oktober 2007

het kleuterklasje



Het kleutertijdperk voor Amelie komt nu wel heel erg dichtbij. Gisteren mochten we alvast eens gaan kennismaken met de juf en eens rondsnuffelen in het klasje. De juf legde dan ook een beetje de gang van zaken uit. Papa was speciaal vroeger naar huis gekomen, want hij wilde er ook graag bij zijn. Pauline mocht gezellig bij mimi gaan spelen, en zo vertrokken we voor de allereerste keer richting klasje.

Volledig verontwaardigd dat ze niet op de schuifaf op de speelplaats kon, maar daarna ging ze toch verder richting klasje. Juf was nog aan het kennismaken met een klasgenootje, maar Amelie had ondertussen al lang in het motje dat die klas er toch wel erg leuk uitzag. Dus kroop zij maar snel tussen de mensen door, om te gaan spelen. Daar stonden mama en papa dan, te wachten tot ze binnenkonden. Hopelijk is ze de eerste schooldag ook nog zo kloek! (ik vermoed dat haar eurooke pas iets later gaat vallen, als mama en papa echt weg zijn) Het is een erg lieve juf, wat toch weer goed is voor de gemoedsrust van de mama :o.

Het zal best wel een grote klas zijn. Nu zijn er al 10 kindjes, maar in november starten er maar liefst 15! Nog nooit gebeurd, en natuurlijk net nu bij Amelie haar instapmoment. Maar dat zullen we wel weer zien hoe dat gaat verlopen.

Amelie heeft vooral gestreken en met de poppen gespeeld tijdens de uitleg van de juf. Ze ziet het helemaal zitten, hoor! Een WC'tje vlak naast de klas, zodat ze al niet verloren hoeft te lopen op zoek naar de WC.

Jaja, mama was toch wel helemaal ontroerd. De volgende dagen gaan we Amelie nog wat voorbereiden op het schoolgebeuren. Ik heb 2 leuke boekjes om samen met haar te lezen, en volgende week gaan we samen nog een boekentasje kopen. En dan nog wat knutselen rond school! En dan maar afwachten hoe het gaat verlopen als het daadwerkelijk zover is!!

Voormiddag ben ik dan nog eens samen met haar naar het klasje geweest, zodat ze ook eens kon zien hoe het overdag verloopt. WC'tje alvast eens uitgeprobeerd. Met veel zwaai vertrok ze terug richting huis 'dada kindjes!!!' Juffrouw wordt voorlopig nog even genegeerd...
Nog 11 nachtjes slapen...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Sofie wat worden ze toch gauw groot en wijs!!!!
Ze is precies al een zorgzaam madammeke aan het worden,leuk om te zien.

lieve groetjes,
oma els

Anoniem zei

Niet te geloven, nog een dikke week en het is al zover: Amelies eerste schooldag! Ik ben ook eens curieus hoe het haar zal gaan varen...
Over een jaartje is onze beurt (allee Yane haar beurt).

Groetekes!

Anoniem zei

Strijken met twee strijkijzers!!!! Dat is toch al een echt meisje hé, die kan zelfs twee dingen tegelijk ;)

Amelieke gaat dat ongetwijfeld goed doen!!!