vrijdag 9 november 2007

klein klein kleuterke

De eerste week kleuterschool zit er al op voor ons Amelieke! Dringend tijd dus om een verslagje te posten!

Dag 1: Amelie is er helemaal klaar voor. Met het boekentasje in de hand staat ze glimlachend te wachten aan de schoolpoort (samen met mama en papa natuurlijk). De kleutertjes mogen tot aan de klas gebracht worden. Schoolpoort gaat open en we volgen de stroom richting kleuterklas. Amelie begint meer en meer te glunderen. Is het echt zover, zie je ze denken. Mag ik deze keer echt gaan spelen in het kleuterklasje? Ze zwiept haar jas uit, en vliegt klasje binnen en begint meteen ijverig te spelen. Tijd om afscheid te nemen heeft ze niet. Dus mama en papa haar maar snel achterna om een kusje te geven.

Mama moet toch wel enkele traantjes wegpinken. Zo groot is ze al, een kleutertje...

Om 5 na 12 staat mama heel benieuwd terug aan de schoolpoort te wachten. Daar komen die kleine hubbekes naar buiten. Zo'n 5 meter na de andere kindjes komt Amelie aangesloft. Ze heeft nog niet meteen door dat mama op haar staat te wachten, maar als ze me ziet, begint ze te lachen. Juf. vertelt dat het heel goed gegaan is, maar dat het wel heel moeilijk is om ze mee te krijgen, als het speeltijd is, en nu ook, als het tijd is om naar huis te gaan. Van de ene ruimte naar de andere ruimte verplaatsen dus...Een plasaccidentje is ook gebeurd.

Ze vertelt dat ze het fijn vond. Ze heeft gespeeld, opgeruimd en gezongen.

Dag 2: Ze staat weer klaar om naar het klasje te gaan. Glimlachend wandelt ze naar het klasje. In de klas blijft ze nu zowat verloren staan, begint niet uit zichzelf te spelen. Zo blijft ze ook staan als ik vertrek.
's Middags komt ze weer wat achter de andere kindjes aangesloft.

Ze vindt het toch nog altijd fijn, zegt ze, en wil morgen teruggaan naar het klasje.

Dag 3:Ongeveer zelfde scenario als dag 2. Wel terug plasaccidentje.

Dag 4:Ze blijft 's morgens nog altijd een beetje verloren in de klas staan. Maar ze doet toch wat mee met het klasgebeuren.
's Middags aan de schoolpoort: De kleuters leren elke dag bij. Vandaag komen ze per 2 hand in hand naar buiten gewandeld. 1 kleutertje ontbreekt. Je kan het al raden...ons Amelie. Juf. kreeg ze echt niet mee uit de klas. Andere juf. is er bijgebleven. Het zou echt heel moeilijk zijn om haar mee naar buiten te krijgen. Mama mag ze zelf gaan halen. Er wordt wel afgesproken dat ze morgen terug zelf mee naar buiten moet komen.

Dag5:'s Ochtens blijft ongeveer gelijkaardig verlopen.
's Middags: Amelie heeft hand van juf vast. Juf heeft haar heen- en weerkaftje vast (alle andere kindjes hebben dit zelf vast). Amelie ziet mij en begint te wenen: 'pipi doen'. We gaan nog even terug naar binnen. Juf spreekt me ook even aan, ze heeft haar even kordaat moeten aanpakken, want ze gedraagt zich echt heel koppig, als ze mee naar buiten gaat, gaat echt moeilijk.
Ze vertelt ook nog niks in de klas, maar dat gebeurt wel meer bij beginnende kleuters. Met de activiteiten doet ze ook wel mee.
Nu is Amelie hard aan het wenen. In de auto zegt ze ook dat ze niet meer naar het klasje wil...

Sinds ze naar het klasje gaat, slaapt ze namiddag ook nog amper. Woensdag heeft ze even geslapen, de andere dagen niet. Terwijl ze het nu toch wel kan gebruiken. Deze namiddag is ze een beetje 'gecrasht'. Ze zat erbij als een patattenzakje. En toch niet willen slapen...Nadien heeft ze zich toch terug herpakt.

Besluit:Voor een kindje dat altijd bij mama thuis is gebleven, doet ze het eigenlijk helemaal niet zo slecht. Ze vindt het ook wel fijn. Alleen het verplaatsen van 1 ruimte naar een ander is heel bedreigend voor haar (en een probleem voor de juf). Langer als 5 dagen mag een schoolweek echt niet duren, nu heeft ze echt wel een weekendje verdiend! Vandaag was ook de moeilijkste dag, en dan zit je toch wat met gemengde gevoelens he...terwijl ze zo goed gestart is!
Het zal nog wat zoeken en wennen zijn voor onze kleine meid, maar ik ben toch wel trots op haar (schrijft mama met traantjes in de oogjes :))
Als ze het wat beter gaat leren kennen, gaat ze het zeker fijn vinden!

1 opmerking:

Anoniem zei

ik vind dat je het super doet grote meid!
Geniet maar lekker van je weekend dicht bij mama en papa en zusjelief en voor mama, haal maar wat verloren dochtertijd in ;-)
Dikke sneeuwknuffel

Inge en Tibe