zaterdag 29 maart 2008

bospret = modderpret

Vrijdagvoormiddag was het eindelijk droog, droog, droog, en de zon scheen zelfs, dus dat betekende dat we dringend eens een frisse neus moesten gaan halen. Snuggere ik bedacht het plan om een boswandeling te gaan maken. Allebei de botjes aan en zo vertrokken we richting Koersel Kapelleke.

Amelie had al snel door dat ze die botjes niet zomaar aan had. 'nu mag ik in de plassen lopen he, mama'. 'ja met deze botjes mag je in de plassen lopen (en met je andere schoenen niet he, moest ik er terloops toch bij vermelden :o)

Eerst nog heel voorzichtig in een klein plasje wat stappen, maar al gauw gingen ze op zoek naar grote plassen. Pauline bekeek het eerst even op een afstandje, maar ook zij had al snel door dat dit wel een erg leuke activiteit bleek te zijn. Door de plassen lopen en denneappels in de plassen gooien, meer moet dat toch niet zijn?

Helaas is Pauline haar evenwicht in een moddertoestand nog niet helemaal zoals het moet zijn. Dus ofwel bleef ze al eens plakken in de modder, zodat ik ze er uit moest gaan vissen (help, waarom heb ik zelf mijn botten niet aan gedaan?? Hoe naïef ;)) ofwel ging ze tegen de vlakte 'handje vuil'.

En toen Amelie zag dat Pauline haar broek vuiler was als die van haar, moest ze nog gauw wat harder beginnen springen, zodat haar broek zeker even vuil zou zijn.

Na een half uurtje kon ik het echt niet meer aanzien :o. En heb ik ze langzaam teruggeloodst naar de auto. Botten uit, sokken uit, broeken uit, en in hun pamper de auto in (met jas aan :D) en dan maar gauw naar huis om in een lekker warm badje te duiken.


6 opmerkingen:

con zei

De kindjes hebben duidelijk genoten van het uitstapje. ;)

Hopelijk volgt er snel nog beter en mooier weer. Dan kunnen we weer volop van de natuur genieten.

Anoniem zei

Mijn gedachten gaan terug naar vroeger(toen onze kinderen jong waren)wij hebben er toen ook vele uren gespeeld!!!!

liefs oma els

Yane zei

Tja, ze zijn precies allemaal hetzelfde. Lekker smodderen!

Fijne vakantie!!!!!!!!

Lena zei

lol...schitterend

't kan maar plezant geweest zijn he

Mieke zei

mooie foto's!!!!

Een leuke vakantie gewenst!!!
Groetjes

mamavan2kapoenen zei

leuk voor de kindjes....maar al dat wassen is natuurlijk minder leuk vr de mama!!!Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat ze genoten hebben en dat zie je zo op de foto's!!!