zaterdag 1 maart 2008

vorming voor babysitters

Een tijdje geleden vroeg de coördinator van de oppasdienst van de gezinsbond of ik dit jaar niet de vorming aan de babysitters wilde geven, met als thema 'Kinderen kunnen lief zijn, maar soms ook niet'. Even getwijfeld, omdat ik zelf vind dat ik daar eigenlijk niet zo goed in ben, maar dan toch maar beslist om het te proberen.

Heel deze week ben ik dan ook elke avond beziggeweest met de voorbereiding ervan. Ik was redelijk tevreden over de uitwerking, alhoewel ik nog wel enkele wijzigingen wilde, maar waarvoor de creativiteit me ontbrak.

En vandaag was het dan zover, ik mocht 2 uur vorming gaan geven aan 11 babysitters. En het is goed gegaan. Sommigen werkten erg goed mee, anderen (de meesten) moest je er echt bijsleuren, maar dat zal ook wel typisch de leeftijd zijn, denk ik. Over mijn eigen bijdrage ben ik niet 100 % tevreden (ik ben enkele dingen vergeten :o en ik was iets vroeger klaar als gepland) maar al bij al heb ik dat niet slecht gedaan. ;)

Nadien moesten de babysitters dan nog een evaluatieformulier invullen. Ik moet zeggen dat ik echt ogen opentrok toen ik deze nalas! Allemaal zeer positief en enthousiast!! Dus blijkbaar waren zij toch wel tevreden over de vorming! En ik moet zeggen, dat deed echt wel deugd!!

7 opmerkingen:

Lieze zei

Nog eens proficiat omdat het zo goed gegaan is!

http://onelifeliveit.skynetblog.be/ zei

Super goed gedaan !
Maar denk je dat ze de streken van onze kids nu zullen aankunnen , LOL

fozke zei

hihi! Ik hoop dat ze er toch een paar tips van meegenomen hebben ;).

inge zei

Dus jij weet nu te vertellen achter welke babysitter ik de volgende keer moet vragen ;o)?

mamavan2kapoenen zei

Goed he.....en zeggen da ge zo ongerust waart int begin :-) wa kan er mis gaan voor een ervaren mama zoals gij :-)

fozke zei

@ inge: ja maar die ga ik al bestellen *brede grijns* (grapje he ;))

inge zei

En jij gaat "toevallig" dezelfde avond als ons weg moeten ;o), haha!

Neen, eerlijk gezegd hebben we er ook nog maar 1x gebruik van gemaakt. Toen hadden we Ingeborg en ik was er echt wel tevreden van.