dinsdag 22 april 2008

blijven eten (2)

Maandag is ons Amelietje dus voor de eerste keer blijven eten in 't scholeke! Ik voelde me terug zoals op de eerste schooldag...hoe zou het meevallen? Goed, slecht? Tijdens de middag heb ik dan ook elke minuut aan haar gedacht.

Om 10 na 3 stond ik dan te popelen aan de schoolpoort. Een serieus Amelieke kwam aangewandeld. Ze leek niet meteen enthousiast, maar ze was wel erg moe. Eventjes haar juf aangesproken en die zei dat ze heel flink geweest was! Ze had wel maar weinig gegeten, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo abnormaal :o.

Ik heb dan de rest van de dag zo'n stuk of 100 keer (ok, t zal iets minder geweest zijn :D) of het meegevallen was. En wat ze de volgende dag wou doen. Het antwoord was telkens hetzelfde: terug naar het eetzaaltje. Dus dan zal het toch wel goed meegevallen zijn he, maar waarschijnlijk zal het toch een beetje indrukwekkend geweest zijn.

Dus vandaag is ze weer blijven eten! Ik begin het al gewoon te worden. Tja laat ons eerlijk zijn, het is toch wel een verlichting, 's middags op en af rijden is een heel gedoe. Al deed ik dat natuurlijk met plezier voor haar, maar als zij er voor kiest, om op school te blijven eten, respecteer ik die keuze natuurlijk. Het feit dat ze zelf mag kiezen waar ze blijft eten, zal haar toch ook wel voldoening geven, denk ik.

En vandaag kwam ze al veel enthousiaster naar me toe gelopen. Het eerste wat ze dan ook zei, was 'morgen weer naar de eetzaal he'. :D (met handen en voeten uitgelegd dat woensdagnamiddag het klasje toe is, en dus ook de eetzaal ;), maar dat ze donderdag terug mocht.

Onze grote, flinke meid :)

En Pauline geniet toch wel van de onverdeelde aandacht voor haar alleen. De maaltijden zijn best wel gezellig. En daar heeft ons kleine miepke toch ook wel recht op!

Alleen maar goed nieuws dus :)

3 opmerkingen:

Nervous midwife. zei

Flinke Amelie!!

inge zei

Echt wel een teken dat ze er aan toe is he! Die van ons hebben er nooit problemen van gemaakt om in de eetzaal te blijven eten. Het was eerder een probleem als ik hun eens thuis liet eten ;o). Nu is het omwille van de afstand gewoon niet meer mogelijk om hun 's middags even te gaan halen. In de Step maken ze er trouwens een heel middagritueeltje van. De kindjes eten in hun klasje, allemaal samen elke middag, heel gezellig. Omdat er veel mensen van ver komen (Herk De Stad, Kermt, Diest, Hechtel, ...) gaat de school er van uit dat iedereen blijft eten.

kindjesvnh zei

voila se,en een beetje meer rust voor de mama!


of;hoe snel je dat toch ook weer gewend bent..