zondag 6 april 2008

weekje zee

Maandag: de grote vertrekdag!

Amelie vroeg er al weken achter, ze wilde op vakantie vertrekken. Vandaag was het dan eindelijk zover. Helaas moest er voormiddag nog ingepakt worden, en zouden we pas namiddag vertrekken (in de hoop dat ze in de auto nog wat zouden slapen). Werner trok er nog even op uit met de meisjes (inpakken leidt bij ons altijd tot ruzie, dus doe ik dat liever op mijn gemakske ;))
Rond half 2 vertrokken we dan richting zee! De heldinnen op de achterbank zijn er in geslaagd NIET te slapen gedurende de hele rit, maar over het algemeen verliep het nog redelijk aangenaam (we zijn helaas al wat gewend geraakt aan brulorkesten). De zee trakteerde ons meteen op een zalig zonneke, dus eerste afspraak was meteen aan het strand. Het was ongelofelijk aangenaam goed weer! De kindjes met hun emmerkes en schepkes en ze waren content. Pauline moest eerst nog even ontdekken dat de zand in het emmerke geschept moest worden, in plaats van op Amelie hare jas (tot grote frustratie van Amelie natuurlijk) maar gelukkig had ze het snel door. Daarna wilden ze nog even in de zee lopen, maar de botjes zaten nog ergens verstopt, dus dat zou voor morgen zijn.
Dan zijn we naar ons Reigersnest vertrokken, en wat voelen we ons daar toch al thuis :). Ook heel wat bekende gezichten die er vorig jaar ook waren.
Eten, dan nog even de binnenspeeltuin in en dan was het tijd om de kindjes in bad te steken. Dan bed in. Even spannend, want ze slapen daar samen op de kamer. Pauline was zo moe dat die meteen in dromenland was, Amelie heeft 1,5 u nodig gehad vooraleer ze sliep. Maar daarna hebben we ze niet meer gehoord tot 's morgensvroeg.

Dinsdag

Slecht weer. Jakkes. Toch even een poging gewaagd op een wandeling tot aan de dijk, maar het begon wel wat te regenen. Dan maar teruggekeerd en in de cafetaria gaan spelen (met de blokjes) Wij druk beginnen speculeren over allerlei binnenactiviteiten die we konden doen, als het echt de hele week zo'n weer moest zijn.
Namiddag Pauline toch even te slapen gelegd en heeft Amelie samen met ons een gezelschapsspelletje gespeeld. Tegen dat Pientje terug wakker was, was het weer helemaal opgeklaard, dus zijn we toch terug richting strand getrokken. Deze keer mét botjes!!! Werner heeft zijn vliegerke ook nog eens kunnen oplaten, terwijl de kindjes uiterst aangenaam op het strand aan het spelen waren. Nog wat gepletst in de plasjes en dan was het tijd om terug te keren. Badje in, lekker eten, verhaaltje luisteren in de cafetaria en bedje in.
Amelie viel al iets sneller in slaap. 's Nachts is ze wel nog 2 keer terug opgestaan...

Woensdag

Mooi weer! Joepie!! Voormiddag gingen we zo'n grote go-cart huren voor op de dijk te fietsen, met de kinnekes voorop in zo'n kleiner zitteke. Ok, we weten dat Pauline niet graag in de auto zit, dus hadden we kunnen weten dat dit ook geen succes ging zijn. Halverwege had ze het er echt mee gehad en is ze heel de dijk beginnen bijeen te schreeuwen. Na alles geprobeerd te hebben, ben ik met haar vanachter op het bankje gaan zitten, Pauline op de schoot en Amelie naast mij. En Werner...die mocht nog alleen verder trappen. Goed voor de conditie :D. Hij moest er toch even van bekomen ;).
Nog een extra balleke gekocht, want het was ruzie (we hadden maar 1 balleke meegenomen, hoe dom ;)) en dan nog even op het strand.
Namiddag Paulinetje weer even bedje in en is Werner met Amelie wat gaan fietsen. En mama heeft hetzelfde gedaan als Pauline...
En daarna weer maar naar het strand getrokken! We hebben toch weer veel geluk met het weer!!!

Donderdag

Plopsaland! Jawel na 3 dagen zware overtuigingspogingen heb ik ventje zover gekregen dat we naar Plopsaland gingen! Met het trammetje! Het weer was supergoed! We waren dus niet de enigen in Plopsaland, maar de meisjes hebben dat heel flink gedaan!
In het begin van het park liep bumbalu en wizzy en woppy, maar ze wilden er niet bij gaan staan. Gelukkig vonden ze de attracties wel allebei erg leuk!
Namiddag ook naar de bumba-show getrokken. Ik dacht dat Amelie dat super ging vinden. Niet dus...bumbalu slaat namelijk met een reuzegrote hamer op de circusdirecteur zijn hoofd en Amelie kreeg schrik. Wij dus terug vertrokken. Pauline heeft de show wel helemaal uitgekeken.
De grootste voltreffer was het bos van plop, zo met een bootje door het hele kabouterbos. De kinderen zaten echt met open mond rond te kijken. En de mama, die pinkte een traantje weg door het zien hoe de kindjes ervan genoten.
De kinderboerderij was ook nog een groot succes, en na nog een paar keer op de draaimolen was het alweer tijd om terug te keren...
In de tram was het pokkedruk (Pauline heeft de hele tijd geweend), je stond echt tegen elkaar gepropt. (Amelie is wel heel flink geweest!) dus we waren blij als we daar uit waren. De meisjes waren stikkapot, en we hebben ze die nacht niet meer gehoord en hebben geslapen tot 8.20 u.

vrijdag

Het laatste dagje alweer. Eerst inpakken, dan nog eens gaan wandelen op de dijk (met zo van die kleine autookes) en namiddag nog eens even het strand op. En dan was het tijd om terug richting Limburg te rijden! Tot ziens, Reigersnest, tot volgend jaar!
En de meisjes hebben geslapen in de auto, yippie ya yee!!!

Nog enkele algemene bedenkingen:
* de maaltijden verliepen echt veel aangenamer als vorig jaar. Amelie heeft al heel wat meer besef en Pauline is content als er zoveel mogelijk eten op haar bord ligt.
* Amelie zoekt ook contact met de andere kindjes en speelt al mooi samen. Dit was vorig jaar nog niet zo het geval.
* Pauline was het meest schattige kindje daar :D. Ze werd dan ook enorm vertroeteld door de andere kinderen die daar aanwezig waren. :) Zo lief!
* de binnenspeeltuin is een groot succes en ze kunnen daar allebei al heel mooi spelen!
* We gaan er een traditie van maken, om elke Paasvakantie naar ginder te gaan, wel iets langer als een midweek volgende keer ;)
* de meisjes hebben er enorm van genoten (wij ook)

1 opmerking:

Kim zei

amai, dat was precies heel leuk ginder. wanneer komen de fotootjes?