maandag 18 augustus 2008

weekje Bosberg

Vorige week maandag was het zover, de meisjes en ik ontvluchtten het huisje nog eens voor een midweekje Bosberg. Niet koken, poetsen, afwassen en andere huishoudelijke blablabla. Geen verbouwingen. Enkel en alleen leuke dingen met de meisjes doen. Kortom we zagen het dus zitten.

Namiddag is Amelie nog naar de Petteflet geweest, zodat ik rustig kon inpakken, en nadat ik haar daar uitgehaald had, reden we door naar de Bosberg. Het is maar een kwartiertje rijden, dus we waren snel daar :)

Sleuteltje ontvangen, kamertje geïnstalleerd en zo konden we ongestoord aan ons vakantietje beginnen.
's Avonds nog genoten van het mooie weer, en de kindjes amuseerden zich super in het speeltuintje. Ondertussen werkte ik aan mijn sociale contacten ;).

Dinsdagvoormiddag was het weer een beetje druilerig, en trokken we naar de binnenspeeltuin in Hengelhoef. Maar Pauline had er helemaal niet zo veel zin in (moe, ze waren de dag ervoor later als gewoonlijk gaan slapen, en 's morgens moesten ze er op tijd uit voor het ontbijt) en na een uur vertrok ik uit ellende terug. Het weer was ondertussen terug opgeklaard en zo konden we weer terrassen in de Bosberg.
Namiddag legde ik Pientje in haar bed, en Amelie vertrok, eerst een beetje twijfelachtig, mee met de animatrice en andere kindjes voor een wandeling naar de diertjes. En zo was ik plots kinderloos, en werkte ik verder aan mijn sociale contacten. Daar een koppel leren kennen met 3 kinderen, waar het toch wel erg goed mee klikte. Baby L was 3 maandjes oud *smelt*, broer O zo oud als Amelie en grote zus B was 6 jaar.
Amelie kwam enthousiast terug van de wandeling, Pauline was ondertussen ook wakker, en zo trokken we richting zwembad. Super vonden ze dat. Een klein peuterbadje, maar dat vonden ze precies juist geweldig.
Na het avondeten traditiegetrouw weer even naar het terras en de speeltuin en dan op tijd het bed in, zodat ze toch niet te vermoeid zouden raken.

Woensdagvoormiddag de meisjes terug 'gedropt' bij de animatie, waar ze het superleuk vonden, en ondertussen mocht ik mimi verwelkomen, die een dagje op bezoek kwam. Namiddag zijn we nog naar Bokrijk geweest, waar het weer zo sympathiek was om toch tot 17 u droog te blijven, om dan een enorme regenbui op ons neer te gooien. 's Avonds kwam bompi ook nog mee eten, en toen was het ook alweer slaaptijd.

Donderdag stonden er bij de animatie weer erg leuke dingen op het programma (voormiddag knutselen voor de disco-avond van die avond, en namiddag dansjes inoefenen voor de kinderdisco), en was ik dus weer verplicht om kinderloos op het terras te gaan zitten, samen met mijn ondertussen beste vriendjes die ik had leren kennen ;).
Om 16 u weer gaan zwemmen (deze keer was het een fiasco, want Pauline was slechtgezind)
Na het avondeten stond de lieve papa daar, om mee te kunnen genieten van het optreden van onze dochters (Pauline haar allereerste optreden :D)
En het was zooooooooooooooooooooo superschattig om te zien. Daarna de kindjes nog even laten meedansen (ale ja eerst durfden ze niet, en daarna zijn ze maar gewoon beginnen rondlopen, en charmeerde Pauline alle kinderen door op de grond te gaan liggen, en al de anderen er bovenop) en toen moesten ze toch wel dringend bedje in.

Ondertussen had ik al helemaal geen zin meer om de dag erna al naar huis te gaan, en kwam de eeuwige twijfelaar in mij naar boven of ik niet nog wat langer wilde blijven. Zeker omdat het zo goed klikte met mijn nieuwe vriendjes. Die avond daar nog gezellig samen mee op het terras gezeten, samen met nog een ander koppel, en om 1 u lag ik pas in bed (aaaaaaaaaaaaah). En vrijdagmorgen heb ik inderdaad ons verblijfje nog tot zondag verlengd :D!

Vrijdagvoormiddag weer maar op ons vertrouwde terrasje gezeten, en namiddag zijn we (Werner was die dag erbij) naar het drielandenpunt gegaan in Vaals. Daar hebben ze een groot labyrinth en Amelie vond het echt al wel leuk om de juiste weg te zoeken. Natuurlijk begon het daar toen net te druppelen en toen Amelie enthousiast de ingang teruggevonden had (de uitgang hebben we dus nooit gezien) zijn we maar gaan schuilen in een cafetaria waar we ons tegoed gedaan hebben aan een ijsje. Daarna nog even de speeltuin in getrokken, even een stapje in Belgi├ź, Duitsland en Nederland gezet en zijn we terug naar de Bosberg gekeerd.

's Avonds weer op ons terrasje, en deze keer lag ik er om half 12 in (nog steeds later als mijn brave uur anders ;))

Zaterdagvoormiddag bleven we onze routine volgen, en zetten we ons op het terrasje waar de kinderen zich amuseerden in de speeltuin en af en toe ook op de trampoline. Namiddag zijn we (de meisjes, ik en mijn nieuw favoriet gezinnetje)dan naar de Plas in Kelchterhoef gewandeld (een poging tot Pauline in zo'n draagrugzak te zetten, aangezien ik zo snugger was om de buggy te vergeten, leidde tot een grote hysterie-aanval, maar nadien is ze in de koets van baby L belandt).
Het peuterzwembadje was niet gevuld, dus gingen we ons maar amuseren in de zwemvijver. Maar mademoiselle mijzelf is er toch maar in geslaagd iemand van de gemeente te laten opdraven, zodat het peuterzwembadje toch gevuld werd :D. En zo hebben alle kindjes zich heel goed geamuseerd.

En 's Avonds maar weer op ons terrasje. Werner was ook teruggekomen, maar om half 12 hield ik het voor bekeken (3 avonden achtereen, en ik kan er nie meer tegen, ik word een ouwe sok).

Zondag was het dan echt echt echt de laatste dag *snif*. Voormiddag maar weer op ons terrasje, en namiddag zijn we dan richting Koersel Kapelleke gereden, en een wandeling in de Watersnip gaan maken, met afsluiter de speeltuin. Mijn favoriete gezinnetje was ook meegegaan, en toen moesten we echt afscheid nemen. Mijn vakantietje zat er op!

Maar het was dus superzalig en we hebben er enorm van genoten. En we hebben er weer wat nieuwe vrienden bij!

Geen opmerkingen: