vrijdag 24 oktober 2008

11 weekjes

Vandaag ben ik alweer 11 weekjes zwanger. Nog 1 weekje te gaan dus, en dan zijn die 'gevaarlijke' weken al weer achter de rug. Ook een beetje aftellen naar 3 november, want dan heb ik mijn 12weken-echo.

Tot vorige week vielen de kwaaltjes wel mee. Af en toe wat misselijk, een beetje moe-der als normaal, maar allemaal wel draagbaar. Vorige week voelde ik me zelfs vrij goed, met heel weinig misselijkheid, waardoor de stresskip in mij zich al begon ongerust te maken of alles wel ok was, en de zen-koala in mij al begon te hopen dat de kwaaltjes er misschien deze keer al verbazend vlug zouden opzitten (vorige keren was dat toch altijd tot 16 à 18 weken)

Het bleek stilte voor de storm te zijn. Sinds zondagavond weet ik echt wel heel erg goed dat ik zwanger ben. De misselijkheid is nog steeds met vlagen, maar ik ben dan steeds wel erg misselijk (al moet ik gelukkig nog steeds niet overgeven, op 1 keer na, en dan nog liefst om middernacht...). De klop van de hamer heb ik ook gehad, en voel me moe. De dagen dat Amelie ganse dagen naar 't school is, doe ik het middagdutje van Pauline mee, omdat ik anders het einde van de dag amper haal (volgende week vakantie, dus dan zit dat er niet in...). Tegen 17 u krijg ik het wel erg moeilijk. De misselijkheid viert dan hoogtij en de vermoeidheid is slopend. En dan begint het drukke werk nog. Koken, eten, afwassen, opruimen en de kids klaarmaken voor de nacht...om dan de zetel in te ploffen!

Werner maakt lange werkdagen, dus uiteindelijk valt al het werk op mij. Maar we weten nog steeds dat dit voor het goede doel is, voor dat klein lief schatteke waar ik toch ook enorm naar uitkijk, en dat het nu een paar weekjes doorbijten is.

Buikje gaat ook goed vooruit. Bij een derde zwangerschap zie je dat al een beetje vlugger...Hmhm, als het aan dit tempo blijft voortgaan, lijk ik over 3 weken al hoogzwanger, denk ik ;). Ik steek het buikje gewoon mooi vooruit, iedereen mag zien dat er weer een kindje in de buik zit.

Dus ondanks de kwaaltjes geniet ik nog steeds. :)

4 opmerkingen:

Yane zei

Wowh, dat is inderdaad al een ferm buikje voor die 11 weekjes. Wel een schoon buikske en een leuk kleedje!!!

Geniet er maar van (als je niet te moe of misselijk bent)...

Groetjes van ons!

inge zei

Zalig!

Greet zei

Hoi Sofie,
Proficiat met je zwangerschap !
Groetjes,
Greet

Inge en co zei

Het ging vooruit... het ging vooruit... het ging verbazend goed vooruit!
Probeer maar volop te genieten tussen de vermoeidheid en de misselijkheid door!

Inge