woensdag 8 oktober 2008

een derde!

Zwanger. Ondertussen 'al' 8 weekjes en 5 daagjes ver.
Ik had al heel snel een vermoeden dat het gelukt was (en dit meteen van de eerste keer, we danken onze vruchtbaarheid op onze blote knietjes), zodat mijn ongeduldigheid zelve niet eens heeft gewacht tot ik overtijd was om een testje te doen. En ja hoor, er verscheen een mooi streepje. *juich*. Nog diezelfde dag bij de dokter gepasseerd voor bloed te laten trekken, en diezelfde avond kreeg ik ook daar de bevestiging dat ik zwanger was.

Dan was het wachten tot de afspraak met de gyn, en daarvoor moest ik 3 weken geduld opbrengen. Ik durf namelijk altijd pas geloven dat ik zwanger ben als ik een kloppend hartje op het scherm zie.

Maar mijn lichaam liet me ook niet in de steek. Mijn buik zette zich al goed op (oh help), en de misselijkheid passeerde met vlagen. Slapen kwam ook hoog op de prioriteitslijst te staan.

Maar vorige week maandag was het dus echo-tijd! We zagen meteen 1 vruchtzakje met 1 vruchtje (ventje gerust dat het er niet twee zijn, haha) en daar zagen we dan ook dat hartje dat hevig tekeer ging. 11 mm groot. Jawel, daar was 'ie dan, ons derde wondertje. En ik was meteen verliefd!

En na de echo vonden we de tijd dan ook rijp om iedereen in te lichten. Zoals het hoort, eerst de eigen kindjes en dan de grootouders-in-spé.
Aan de hand van een boekje, legden we aan onze meisjes uit dat er in mama's buik een babietje zit. Pauline vond het boekje veel interessanter als wat wij te vertellen hadden, dus die keek niet eens op van het nieuws. Amelie haar reactie was nog beter (?): zij begon te wenen en te roepen 'dat wil ik niet' (en zij is nu net diegene die al maanden achter een broertje vraagt)
Gelukkig heeft Amelie zich wel snel herpakt en nu is ze toch wel blij dat er een 'broertje' in mama's buik zit (ze wijkt voorlopig niet van dat idee af...).
Pauline begrijpt ondertussen ook dat er een baby in de buik van mama zit, en dat die buik dik gaat worden. Dat wil ze de buik bewonderen en er eens goed op kloppen *shock*, nu nog het aaien aanleren ;).

En dan was het aan de grootouders. Werner had 2 mooie kaders gemaakt, waarop we een mooie foto van de zusjes geplakt hadden. Op de achterkant stond dan een gedichtje waarin stond dat er nog een kindje bijkwam. Iedereen gelukkig en content, al maakt mimi zich wel wat zorgen over de komende drukte (maar dat zullen wel wel overleven, hoor ;))

En nu mag iedereen het dus weten :). (al moet ik bekennen dat ik het al aan enkelen 'verklapt' had, zwijgen is dan ook niet mijn beste kant). En aangezien dat iedereen het nu toch mag weten, mag ik vanaf nu ook al fijn mijn buikje vooruit steken. De broeken begonnen al krap te zitten (aiai dat belooft) en zo heb ik mijn zwangerschapskleren al maar weer uitgehaald. Dat zit toch net iets comfortabeler.

De kwaaltjes...die vallen wel mee. Vlagen van misselijkheid. Die komt plots opduiken, kan me een hele tijd ambeteren, en dan verdwijnt die weer. En zo meerdere keren per dag, en vooral 's avonds. Maar het valt wel mee, ik moet niet overgeven, dus dat vind ik al veel.
De vermoeidheid vind ik zwaarder, maar we proberen dan maar genoeg te slapen, al moet ik zeggen dat mijn agenda 's avonds de laatste tijd iets te vol zit. Vanavond nog een activiteitje en dan plan ik de rest van de week niks meer, behalve slapen, slapen en slapen.

Ik heb trouwens plechtig moeten beloven aan 't ventje dat dit ons laatste ukje wordt :p. Dus we proberen er bovenal van te genieten, want ik ben enorm graag zwanger :). Dus dat gaan we dan maar doen.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Hoi,van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap.
Geniet er maar van"maar dat hoef ik niet te vertellen want volgens mij ben je al volop aan het genieten"en ik wens jullie een geweldige zwangerschapstijd!!!!
lieve groetjes
oma els,die nog steeds meeleest hier.

Annelies zei

Geniet ervan Fozke!!

kindjesvnh zei

jeuj,een dikke proficiat,he!!

geniet,geniet,geniet

Kim zei

proficiat fozke! geniet ervan

bichke zei

een dikke proficiat, kijk al uit naar het snoetje van de nieuwe spruit.

Brien zei

Van harte proficiat met jullie derde spruitje op komst
mag het evenveel geluk brengen als Lieke en Pientje

xxx

Kristof zei

dikke proficiat,geniet ervan!
sofie,xanthe en xiebe

Kim zei

en ik ben vooral benieuwd naar de foto's van je buikje hihi... (en natuurlijk ook naar de spruit hé)