donderdag 11 september 2008

koeJullie kennen dit beestje waarschijnlijk wel. Lola de koe. Al wordt ze hier gewoon (origineel als mijn dochters zijn) 'koe' genoemd.

'Koe' is hier toch wel een heilige koe. Toen Amelie geboren werd, had ik het muziekpoppetje van Lola gekocht, maar Amelie heeft er nooit naar om gekeken. Af en toe trok ik het muziekje wel aan, maar het zei haar niet zoveel. Op een gegeven moment had het muziekje het echter wel gehad met muziek te maken, en heb ik het koordje er af geknipt, zodat het gewoon nog een knuffel was. Een knuffel die gewoon tussen alle andere knuffels lag. Ik vond het altijd zo schattig, die kindjes die zo gehecht waren aan een knuffel, maar dat was dus blijkbaar niets voor ons Amelie.

Maar toen kwam Pauline. Pauline zag 'koe' en sloot 'koe' in haar hart. De twee zijn onafscheidelijk. Overal moet 'koe' mee naartoe, en ook tijdens de dutjes moet ze haar natuurlijk vergezellen. Pauline slaapt in elk bedje, zolang 'koe' maar bij haar is. Daar heb ik mijn schattige kind-knuffelband dus, maar er komt heel wat meer bij kijken dan ik verwacht had ;).

'Koe' moet namelijk overal mee naartoe, maar mama met haar vergeetachtige kop durfde dat al eens te vergeten (nu niet meer :p), met groot verdriet als resultaat. Ondertussen ben ik dat al wel bijgeleerd, en 'koe' gaat dus altijd en overal mee. Maar Pauline durft 'koe' zo af en toe toch eens uit het oog te verliezen, als er iets anders plezant op het programma staat. Ik ben al meermaals teruggereden naar plaatsen om 'koe' te gaan redden van de vergetelheid.

Een reservekoe drong zich dus alvast op, stel dat 'koe' ooit toch eens zou verdwijnen. Gelukkig is 'koe' in elke babywinkel te vinden. Deze keer zonder muziekapparaatje in de buik, maar de gewone knuffel, een tikje lichter. 'Muziekkoe-die-geen-muziek-meer-maakt' wordt de reserve-koe ('koe' moet zeer regelmatig een bezoekje brengen aan het wasmachine)

'Koe' viel een paar weken geleden in bad. 'Koe' was nat en kon dus niet mee in bed. 'Reseverkoe' werd uitgehaald en mocht Pauline die nacht vergezellen. 'Koe' werd dan maar eens de wasmand ingezwierd voor nog eens in de wasmachine te belanden.
En dan ligt 'koe' plots niet meer in de wasmand, en mama kan 'koe' nergens meer vinden. Gelukkig is Pauline ook tevreden met 'reservekoe', maar mama vindt het toch maar niks, geen meer op reserve te hebben. Dus na een paar weken 'koe' niet meer tegengekomen te zijn, trekt mama naar de winkel voor een nieuwe 'koe'. Pauline sluit 'nieuwe koe' alvast ook in haar hart, en 'reserve-muziek-koe' (kan u nog volgen?) wordt terug de 'reservekoe'.

Amelie komt thuis van school en Pauline toont trots haar 'nieuwe koe'. Amelie ziet de 'nieuwe koe', loopt ergens naartoe (en nee ik weet niet waar), komt afgelopen met de kwijgespeelde 'koe', toont die aan mama, en zegt "is deze nu droog?"

En zo hebben we dus nu 3 koeien in huis.

5 opmerkingen:

Weareone zei

Beuuuuuuuuuuuuuuuuu

veerle zei

Koeien houden ook van gezelschap.

Nervous midwife. zei

je kan bijna een melkerij beginnen ;)

One Life zei

Populaire koe, ook hier

Kim zei

Leve de koe!!!