dinsdag 2 september 2008

mijn dapper momentje

Na een avondje mij te verliezen in lost, besloot ik mijn bedje maar eens op te zoeken. Ik maakte me net klaar om mij in heel de dons te wikkelen (want dat doe je nu eenmaal als je het bed voor je alleen hebt), als mijn oog plots iets waarneemt. Een spin! Op het plafond, recht, maar dan ook recht boven mij. En niet zomaar een spinnetje! Ik ga het nog net niet vergelijken met een tarantula (he Ster ;))maar het was toch zo'n vies ding met een veel te groot lijf en van die vieze harige poten. En dat bengelt daar recht boven mij. (dan heb je je vent nodig, dan is hij er niet)

Er bestaan 3 opties. Blijven staren naar dat ding zodat ik zeker ben dat het niet mijn richting uitkomt. Of in de zetel gaan slapen (maar dan zit het risico erin dat dat vies ding mij achterna komt). Het ding verwijderen. Want je kan er prat opgaan, dat als je dat ding daar gewoon laat zitten, het in de loop van de nacht aan zijn afdaling gaat beginnen, om in mijn mond te kruipen. Gruwel!

Optie 3 moet het worden. Zal ik het overleven? (ok nu doe ik heel dramatisch)
Normaal behandel ik zo'n dingen met de stofzuiger, maar aangezien Pauline nog bij ons op de kamer ligt, ga ik dat toch maar niet doen (want nadat ik zoiets opzuig, laat ik de stofzuiger nog minstens een kwartier doorzuigen, zodat ik zeker ben dat het er niet meer komt uitgekropen)

Dus gewapend met een stukje keukenrol, sta ik oog in oog met het ongedierte. Even diep ademhalen. Nog even twijfelen. Mogelijke rampscenario's voorbereiden in mijn hoofd.

En dan verplettert mijn stukje keukenrol de spin. Nog eens extra duwen dat het zeker plat is. Heel voorzichtig piepen of het me gelukt is. Toch nog maar eens extra duwen. Dan het stukje keukenrol zo goed mogelijk in elkaar frommelen. En dan belandt het de WC in, en dan spoel ik nog eens 3 keer door. (de vuilbak lijkt me niet veilig genoeg, stel dat het er terug komt uitgekropen!)

Na de slaapkamer nog eens grondig gecheckt te hebben, kan ik me eindelijk in mijn donsje wikkelen om aan een zalige nachtrust te beginnen.

En voor alle stoere mannen die hier meelezen, en nu zitten te grinniken. JA ik ben een vrouw, en JA ik heb schrik van spinnen, en JAWEL het was WEL een grote spin!

13 opmerkingen:

anneke zei

ik ben blij dat je het overleefd hebt ;)

Davy zei

"Itsy bitsy spider climbing on the wall..."

inge zei

Wow! Zo moedig! Ik zou eerder voor optie 2 hebben gekozen, de zetel op! Haha!

Annelies zei

Wauw!!
Hier heeft mijne stoere vent er 2 de deur uit gezet dit weekend.
En ja, het zijn idd grote spinnen!!

Kim zei

de volgende keer ook IN je bed kijken (ik heb dat ooit ne keer gehad BWAAAAAAKES!)

:-))))

Lena zei

gij dappere vrouw!!!

Kim zei

veel moed gehad, ik moet die ook atlijd zoeken als ik een spin zie! vooral 's avonds passeren die hier als we in de zetel tv aan het kijken zijn.

Weareone zei

hahahhaahahaha fozke toch
ge weet toch dat die dingen altijd overleven in een stofzuiger he

doodmeppen is de enige oplossing ;) of als ze in uw bad zitten, kokend water erop sproeien, dan verschrompelen ze ;)

maar doodmeppen en dan nog es 3 maal doorspoelen int wc is echt niet nodig ze ;) integendeel, als die aan reincarnatie doen, ga je het hoe dan ook bekopen in je slaap .....

inge zei

Ik heb er eens eentje in mijn mouw van mijn pyjama gehad...

kindjesvnh zei

gij zijt mijn heldin!!mijn enige echte,waardige heldin!!!!!!

kindjesvnh zei

ohja,btw,van haarlak worden die echt wel suf en stijf!!en van luchtverfrisser vallen ze om...en ieuw,gruwel,had ge pauline dan mee de zetel op genomen??of het kind moederziel alleen achter gelaten bij"het"????

fozke zei

Ik zou Pauline nooit achtergelaten hebben. *shock*
wel bedankt voor de tips! hihi.

Brien zei

waaaaaaaaaa ge waart gij nog moedig gij