zondag 21 september 2008

weekje Ardennen

Ons weekje Ardennen zit er alweer op. Een vakantie vliegt toch elke keer weer voorbij. We hadden een huisje gehuurd in een vakantiepark in Vielsalm. De kwaliteit van het vakantiepark viel ons een beetje tegen, maar we hebben er toch een mooie tijd van gemaakt.

We lagen aan een mooi meer en daar zijn we die eerste avond nog wat gaan wandelen.

Zaterdag zag het er allesbehalve goed uit. Het regende pijpestelen, en we begonnen al te panikeren dat we zo'n weer de ganse week gingen hebben. Eerst naar de winkel geweest, en daarna zijn we in sunparks beland. (ik wilde eens informeren voor het zwembad ginder). Daar hadden ze zo'n mini-binnenspeeltuintje en daar zijn we dan maar blijven hangen en hebben we 's middags ook iets gegeten. Namiddag hebben we beide meisjes in bed gelegd, en ze sliepen allebei! Daarna was het toch terug wat opgeklaard, en met de laarsjes aan, zijn we dan volledig rond het meer gewandeld, en mochten ze door elke plas stappen die we tegenkwamen (en slakken hebben we ook ontmoet)

Zondag was het stralend weer (oef!) en zijn we naar plopsa coo geweest. De meisjes hebben zich heel goed geamuseerd. We moesten nergens aanschuiven, zodat wel alles ontelbare keren hebben kunnen doen. Dit was een topdag! 's Avonds nog iets gegeten in Coo, en toen zat de dag er al weer op.

Maandagvoormiddag zijn we nog eens naar de winkel geweest, wat in de speeltuin gespeeld en gewandeld. Na het middagdutje, wilde Werner graag nog eens naar een camping in de buurt gaan, waar hij als kind zelf geweest was. Daar was dus het speeltuintje waar ons Pauline afgetuimeld is...de pret zat er op voor die dag.

Dinsdag vertrokken we dus noodgedwongen richting Tongeren, waar we heel wat uurtjes in het ziekenhuis hebben doorgebracht, daarna zijn we nog de zeeman in getrokken, voor wat rekbare joggingbroekjes te kopen (we kregen haar broek niet meer aan). Het was net kermis in Tongeren, dus hebben ze nog wat toertjes in de draaimolen gedaan, en hebben we nog genoten van een ijsje. En zo zat die dag er ook al weer op.

Woensdagvoormiddag stond er weer speeltuin en wandelen op het programma, en namiddag wilden we naar de Hoge Venen. Dat was echter langer rijden als we hadden verwacht, en kwamen daar dus redelijk laat aan. Toch even wat gewandeld en nog even naar een speeltuin geweest (beetje zielig voor Pauline natuurlijk, maar ze laat het gebeuren, als mama en papa een beetje helpen, is het voor haar ok), daar nog wat gegeten, en dan teruggekeerd, aangezien het nog even rijden was.
Onze GPS had het ondertussen ook nog begeven, en wat is een vrouw in deze moderne tijden nu zonder GPS (ja ik zat aan het stuur). Dus nog eens grandioos omgereden, maar we zijn geraakt waar we moesten zijn ;)

Donderdagvoormiddag verliep zoals de andere voormiddagen, en namiddag ben ik met Amelie gaan zwemmen in sunparks, omdat ik haar dat nu eenmaal beloofd had, al brak mijn hartje toch wel een beetje toen Pauline zo verdrietig was dat ze niet meekon. Papa heeft geprobeerd Pauline een fijne tijd aan te bieden, maar ze zat in een zeurbui, en we konden het haar nu ook niet echt kwalijk nemen.
Amelie vond het zwemmen fantastisch, en heeft er echt van genoten. Ze wilde er gewoonweg niet uit. Toen ze het 'bubbelbad' ontdekt had, wilde ze niks anders meer doen. Daarna zijn we nog een hapje gaan eten.

Vrijdag was het alweer 'vertrekdag'. Alles ingepakt, en dan nog een laatste keer de speeltuin in. Dan hebben we ook nog een tochtje op het meer gemaakt met de waterfietsen, wat de meisjes heel erg leuk vonden.

Namiddag zijn we doorgereden naar 'park Chlorophylle' in Dochamps. Een echte aanrader! Een heel mooi park waar je alles over de natuur en het bos leert, op een mooie manier aangeboden. De meisjes vonden het ook erg leuk, al vond Pauline het soms een beetje jammer dat ze niet kon stappen. Met de buggy was het soms toch ook wel vermoeiend, maar we hebben het einde gehaald ;). Dan natuurlijk nog even de speeltuin in, en dan was het tijd om terug naar huis te rijden.

En zo zat onze vakantie er weeral op! We hebben uiteindelijk toch nog geluk gehad met het weer, al was het wel koud (maar daar kan je je tegen kleden).

2 opmerkingen:

Kim zei

blij te horen dat jullie zich zo goed geamuseerd hebben ;-)

Anoniem zei

Goede middag,
Al eens gekeken op de website

http://www.weekje-ardennen.be

Voor een volgende geslaagde vakantie met de kindjes?

Gloed nieuwe villa aan start prijzen met veel heel veel te beleven voor zijn prijs

Nog een prettige week gewenst vanuit de Ardennen, hopend jullie welkom te mogen heten in villa Laurence ,

Groetjes Marc en Lieve