donderdag 11 januari 2007

de andere kant...

Vooraleer iedereen hier denkt dat ons Amelieke het allerbraafste kind op de wereld is...maak je niet ongerust ;), ze is een echt peuterke met een eigen willetje.

Als ze niet haar zinnetje krijgt, kan dit al eens ontaarden in een heuse driftbui. Boos worden kan ze als de beste. Gelukkig werkt de truc 'negeren' wel bij haar. Het woordje 'koek' is haar favoriet, en ze weet perfect naar de juiste kast te wijzen. Als die kast dan niet opengaat, zal ze wel laten weten dat ze het er niet mee eens is.

Klimmen op tafels en kasten is nog een favoriete hobby van haar. En ze heeft een on-ge-lo-fe-lijk doorzettingsvermogen. Ik mag haar 100 keer van de tafel halen, nog blijft ze proberen. Totdat ik uiteindelijk de stoelen maar op tafel zet, zodat ze er echt niet meer opkan.

Vandaag heeft ze ook ontdekt dat ze de fiii ga (frigo) openkrijgt. Die heerlijke yohurtjes zijn plots wel erg dichtbij. Dus haalt ze er stilletjes de papiertjes van af, en met haar vingertje begint ze aan een heerlijke smultocht. Totdat ik besef dat het toch wel erg stil is ( stilte = deugnieterij ), en een einde aan haar ontdekking in de frigo maak. Moet ik vertellen dat de frigo nadien nog erg veel opengedaan is door haar?

Verder is ze soms erg snel gefrustreerd. Als ze met haar poppenwagentje aan het rondrijden is, en dat blijft ergens achter haken, jaagt ze zich meteen op. Boosheid tot gevolg. Als haar dus iets niet meteen lukt, zullen we het ook geweten hebben.

Ze is ook wel een erg slimme meid. Zo had ze gisteren een speelgoedje vast dat ze open wilde doen. 'toe ope ope'. Maar dat is een speelgoedje dat niet opengaat. Haar reactie: 'mesj'. Waarmee ze wilde zeggen dat ik dan maar best een mes neem en het zo wel openkrijg :D. Goed geprobeerd, Amelie! (Ze is trouwens geobsedeerd door messen *fronst de wenkbrauwen*)

Dus ja, ook ons juffertje kan al mij al eens de kast opjagen ;)! Gelukkig ben ik dat snel weer vergeten als ze nadien mijn benen een dikke knuffel komt geven :).

2 opmerkingen:

Tucana, zei

ja ja
daar geloof ik nu eens niks van!

:wink:

zwitserse bergen zei

Eindelijk ik heb je blog terug gevonden!!!
Maar Fie het is toch zel at overdreven zeker... ik kan me niet voorstellen dat ons Lieke driftbuitjes heeft! Trouwens ik dacht dat Tibe op stoelen en tafels klom om te oefenen voor de bergen... maar blijkbaar doet zijn vriendinneke dat ook :p

Groetjes
Inge

Ps ons mag je linken hoor als je wil