donderdag 11 januari 2007

Tafeltje dek je...

Amelie. Een bezig bijtje. De hele dag is ze bezig met vanalles. De hele dag loopt ze rond, beklimt ze stoelen en tafels (tot mama ze er terug vanaf haalt), versast ze speelgoed van de ene naar de andere kamer, leest ze boekjes, maakt ze puzzels, sorteert ze de was, maakt ze muziek...Teveel om op te noemen. Ze zit echt niet stil. Enkel om boekjes te lezen, want dat doet ze erg graag. Hier kan ze zich gerust een half uur mee bezighouden, liefst samen met mama of papa natuurlijk, maar ook alleen doet ze dit graag. Eigenlijk kan ze heel goed alleen spelen, dat heeft ze altijd gedaan.

Maar tegenwoordig is ze ook superbehulpzaam. Ze wil mama graag helpen in het huishouden. Als mama alles klaarzet om de tafel te dekken, zal ze alles één voor één (en op een vast uitgestippelde volgorde, anders doet ze het NIET) op tafel zetten, mooi zoals mama het ook altijd neerlegt. Dan gaat ze naar haar toei (stoel), kruipt erop, vraagt achter haar waai (slab) en ze is klaar om er aan te beginnen. Makkelijk toch?
Ze doet ook niks liever als de was aangeven als ik die ga plooien. Ik probeer wel de zakdoeken er tussen uit te halen, want in elke zakdoek die ze tegenkomt, snut ze haar neusje. :D
Stofvegen en borstelen, nog 2 van haar favorieten. En 's avonds vraagt ze zelf achter 'poets' (tanden poetsen) en een koak (washandje). Handig toch.
We zullen er nu maar van genieten, want over een paar jaar begint ze te klagen als ze in het huishouden een handje moet toesteken.

Amelie. Een bezig bijtje. Eigenlijk was ze al een hevig mieke vanaf dag 1. Ze wilde altijd maar vooruit en leerde dan ook erg snel bij. Ze kon snel rollen, zitten, kruipen. Woordjes zeiden haar niet meteen zoveel, maar daar heeft ze de laatste tijd haar schade wel ingehaald, ze begint nu echt veel woordjes te zeggen. Maar erg actief is ze altijd geweest.

En dan heb je Pauline. Wat een verschil met grote zus. Zij is veel rustiger. Ze geniet van rond te kijken. Ze fleurt op als ze grote zus ziet, of mama en papa. Voor haar moet het allemaal zo snel niet gaan. Ze begint nu wel pogingen te doen tot rollen, maar dat is nog maar sinds een paar dagen. In haar eetstoel zit ze ook al wel graag. Maar ze is echt veel rustiger. Maar dat vind ik helemaal niet erg, Amelie is druk voor 2 :), dus een rustig zusje is erg leuk. Bij Amelie leek het ook allemaal zo snel te gaan, bij Pauline kunnen we lekker lang stilstaan bij haar baby-zijn. Dat ze nog maar lang een babietje blijft :)

1 opmerking:

Tucana, zei

amai, kan ons Troia in leercontract komen???