vrijdag 27 maart 2009

windpokken (3)

Daar zijn ze dan, de windpokken zijn aan het doorkomen bij ons Paulinetje, net 11 dagen nadat ze bij Amelie zijn begonnen.

Ik was ze verwachtende natuurlijk. Ze was al 2 dagen in hare zeur, dus het leek me wel dat er iets op haar hing. Maar het kon ook gewoon zijn dat ze moe was, omdat ze deze week voor de eerste keer ook in de namiddag terugging naar het klasje.

En als je ze verwachtende bent, kijk je al eens regelmatig op dat lijfje of er al iets te bespeuren viel. Deze morgen had ik 3 puntjes op hare rug gezien, maar dat kon even goed uitslag zijn. Maar deze middag waren die puntjes inderdaad blaasjes geworden, dus daarmee wist ik dat het begonnen was. En bij nader onderzoek zag ik ondertussen veel meer puntjes, dus ik vermoed dat dat ook wel allemaal pokjes zullen worden (als dat zo is, gaan het er veel meer zijn dan bij Amelie)

Ze was heel ongelukkig dat ze namiddag niet terug naar het klasje mocht (oh jee mijn moederhartje) maar mijn verantwoordelijkheidsgevoel heeft haar toch maar in haar bedje gestopt, ze was ook meteen stil.

De kans zit er nu dus wel in dat ze voor de paasvakantie niet meer naar school zal gaan (volgende week vrijdag hebben de allerkleinsten geen school, omdat de andere kleutertjes op schoolreis gaan, en ik weet niet of ze daarvoor al gaat terug kunnen gaan). En dat vind ik eigenlijk wel jammer, omdat ze nu net zo graag aan het gaan was. En na de paasvakantie heb je dan nog eens 10 nieuwe instappertjes, dus wordt het nog veel drukker in het klasje.

Ach ja, niks aan te doen, he. Nu is het maar vooral hopen dat ze er niet te veel last van gaat hebben.

4 opmerkingen:

inge zei

Dinsdag zouden de laatste blaasjes moeten komen, dus hopelijk kan ze woensdag misschien nog naar school. Tegen dan zijn ze normaal wel terug kiplekker ;o)

fozke zei

Merci, ik heb er geen flauw idee van hoe lang zoiets kan duren :-). Amelie had er zo weinig, dat ik dat niet echt een referentiepunt vind.
Afwachten dus, en idd, hopelijk kan ze toch nog een dagje (of 2) meepikken van t school!

Nervous midwife. zei

Hopelijk heeft ze er niet teveel last van hé... Geef ze alvast een dikke knuffel van mij!

Katja zei

Hopelijk heeft ze er niet teveel last van, net als Amelie!
Bij Yane op school gaan blijkbaar de windpokken ook rond...