maandag 30 maart 2009

aftellen naar verjaardag!

We hebben weer bijna een feestvarkentje in huis! Amelie wordt zondag al 4 jaar. En ze kijkt er dus natuurlijk weer heel hard naar uit.

Plannen heeft ze ook. Zo wilde ze heel de klas én de juf uitnodigen voor een superfeest bij ons thuis. Heel de klas zag ik niet zo meteen zitten, moet ik bekennen :o (ze zitten met 24).
Uiteindelijk hebben we dan toch een compromis bereikt, en heeft ze 4 vriendinnetjes mogen kiezen van haar klasje die mogen komen spelen op zaterdagnamiddag. Dus vertrok ze deze morgen supertrots met 4 uitnodigingen naar haar klasje, waarvan er 2 al meteen hebben toegezegd (de andere 2 heb ik nog niet gezien). Dus hier is het allereerste klasjesgenoten-verjaardagsfeestje al een feit. Ik was het eerst niet van plan, maar omdat ze er zo hard van droomde. Als iemand trouwens leuke ideetjes heeft voor tijdens dat feestje, laat maar komen, want ik weet het nog niet zo goed! (we blijven gewoon hier ;-))

Zondag heeft ze dan het traditionele feestje voor grootouders en meter en peter.

En woensdag wordt haar verjaardag gevierd in het klasje. (Donderdag kwam de paashaas al en vrijdag gaan ze op schoolreis). Dus namiddag rijden Amelie en ik richting Hasselt, naar de boekenwinkel waar de school een lijst heeft liggen om cadeau te doen aan het klasje. En morgennamiddag gaan we kleine cakejes bakken! (ik heb dat nog nooit gedaan :o, maar het lijkt me vrij simpel. Hopelijk gaat het ook nog lekker smaken he ;-))

Dus deze week staat volledig in het teken van haar verjaardag!

2 opmerkingen:

inge zei

ze gewoon laten spelen is op die leeftijd nog het plezantst. Meestal zijn ze zo blij met speelgoed van iemand anders. En iets lekkers voorzien om te eten natuurlijk! Pannenkoeken, pizza, frietjes...

C. zei

hier ook R zijn eerste verjaardagsfeestje - en jaja zijn broer mocht dat ook al vanaf 4 jaar ... voor ideetjes hab ik altijd een draaiboek met allerlei opties achter de hand en ik gebruik ook telkens een "thema" dus als je interesse hebt dan mail ik je mijn tips wel door :) hè.
'k Geloof dat ik er op Facebook ook al eerdere had gepost, nl. de groep creatief met kinderen onder de topic themafeestjes hè.

bioMam