donderdag 31 juli 2008

kinderloos

Mijn kinderen wegdoen, terwijl ik gewoon thuis ben? Nog nooit gedaan. Ja ik geef het toe, ik ben een ongelofelijke seutemama (vandaar de titel Miss Seut ;))die haar kindjes moeilijk kan loslaten.

Al ben ik er al hard in gebeterd, maar dat heeft misschien ook wel met het feit te maken dat de kindjes al weer een ietsie-pietsie ouder zijn, en het wel begrijpen. Meer nog, ze vinden het super als ze bij de grootouders mogen gaan spelen.

Gisteren ging ik naar Kind en Gezin en is Amelie bij mimi en bompi gaan spelen. Pauline werd erg boos dat zij niet daar mocht blijven. Natuurlijk zijn we er nadien nog wat blijven plakken.

Voormiddag moest ik de laatste richtlijnen doorgeven voor de ijstaart. Normaal zou ik ze meenemen, maar nee hoor, (ik word er goed in), ze zijn bij de nichtjes gaan spelen. Veel leuker als een rit naar een bakker, waar mama uren staat te twijfelen welke figuurtjes nu het beste op die ijstaart zouden staan.
Daar bleven ze voor de eerste keer alleen, en het duurde wel even voor ze wat loskwamen, maar ze hadden zich supergeamuseerd.

Maar deze avond en morgen komt de grootste oefening. Het huis ligt namelijk een beetje overhoop. Met een mooie vakantie aan te willen bieden aan mijn meisjes, is het huishouden een beetje blijven liggen (tsjaaaaa, wat kies je zelf, naar de speeltuin of poetsen?) Ook liggen sommige (ok veel) spulletjes helemaal niet meer op zijn plaats of ergens in een schuif gepropt voor uiterlijke schijn :o (en dat steek ik natuurlijk op de veel te weinige ruimte die we momenteel hebben. Als het huis verbouwd is, gaat hier nooit nog rommelig zijn (woehahahaha))

Dus een grote opruim- en poestdag (bweik) dringt zich op. Maar met mijn 2 meisjes in de buurt kan ik toch niet zo veel op een dag doen als ik zelf zou willen. Dus gaan ze morgen een hele dag bij oma en opa spelen, en gaat ventje ze na zijn werk uithalen.

Ventje had toen het voorstel van ze deze avond al naar daar te doen, anders is het toch pas morgenmiddag eer ik aan iets kon beginnen (ja ik leef volledig met een vakantietempo). Ze naar daar laten slapen zonder zelf weg te gaan?? En morgen een hele dag terwijl ik thuis ben?? Maar ja, ze worden nu eenmaal ouder (oh jee ze zijn 2 en 3) en ze moeten hun vrijheid krijgen (heel beperkt weliswaar :D)

Dus deze avond gaan de meisjes naar oma en opa een nachtje en dagje op vakantie.
En ze gaan het er super naar hun zin hebben. En de mama die gaat zwoegen en zweten. Erger nog, ik sta morgen mee op met het ventje zodat ik zeker niet pas om 11 u uit bed gesukkeld raak. (hoe ben je zelf, als er geen kinderen in huis zijn?)

En om me deze avond niet te schuldig te voelen dat ze ergens anders gaan slapen en wij toch thuis zijn, gaan we deze avond maar iets drinken bij vrienden :)

3 opmerkingen:

Lieze zei

Wat klinkt dat herkenbaar. ;-)

inge zei

Geniet er van, want het kan OOOH zooo goed doen om eens even kinderloos te zijn ;o)

NIENTJE zei

Ook herkenbaar hoor...maar ik begin het te leren om ze soms ook eens ergens te laten...Alé Anaïs dan he...heel af en toe eens bij Oma. Maar das dan ook omdat ik 100 procent vertrouwen heb in mijn ma...en ze slaapt dan ook echt "bij" oma...dus int zelfde bed...en dat stelt me nog meer gerust...
Jasmin blijf ook wel eens bij oma terwijl ik een boodschap doe of ergens weg ben...maar met de borstvoeding ben ik dan maar op een paar minuten weg...en mijn moeder belt meteen als ze nog maar begint te jammeren...dus ze laat ze niet eerst schreeuwen van de honger...