woensdag 9 juli 2008

zwem- en speelpretGisteren stond er weer een vakantie-daguitstapje op het programma. Vergezeller van dienst was deze keer de mimi!

Aangezien de zomer voorlopig nog steeds snertweer biedt, moesten we weer iets binnen zoeken. En zo trokken we richting Molenheide, en we gingen het tegoei doen! Zowel binnenspeeltuin en zwembad stond op het programma. Toen ik de inkomticketjes kocht, trok ik wel even bleek weg, want eigenlijk is het belachelijk duur. Ach ja, voor 1 keer moet dat kunnen, maar het zal dan ook echt maar voor 1 keer zijn.

Eerst naar de binnenspeeltuin! Het kost dan wel veel geld, maar het is wel een hele mooie binnenspeeltuin, waar ook Pauline al erg veel aan heeft. De meisjes hebben zich dan ook goed geamuseerd. Op de middag ieder een croque uit het vuistje en zo konden we er weer voor even tegen.
Pauline heeft nog iets bijgeleerd! Eindelijk durft madam met haar blote voetjes door zand te paraderen. Er was zowel binnen als buiten een grote zandbak (buiten konden we niet zo veel komen, dankzij het snertweer, dus...) en ze vond het super. Met dank aan mimi, die zo vriendelijk was het voor te doen met haar blote voeten ;).

Daar was ook zo'n ding waar je op kon klimmen, en dat vond Amelie dan weer leuk. En op een gegeven moment lukt het haar om tot helemaal boven te klimmen. 1 probleem, ze durfde niet meer naar beneden! En mama geraakte er niet meteen op *rode wangetjes* Gelukkig was er een andere sportievere mama die mijn dochter is gaan redden...Rond half 3 hebben we de speeltuin verlaten :), om zo verder te trekken naar het zwembad. Eerst nog een tussendoortje, hoewel je daar dus overal verplicht bent een consumptie te nemen, ben ik toch voor het goedkope chocomelkje en koekje gegaan dat in mijn rugzak verstopt zat!

En dan konden we gaan zwemmen. Amelie stond te popelen, ze was zo blij dat we nog eens gingen zwemmen. En mimi die erbij was om ons te vergezellen, betekende ook dat mama mee het diepere badje in kon wanneer ze maar wou! (Anders moet ze altijd lang in het peuterbadje blijven, omdat Pauline niet in dat diepere badje durft)

We waren dus nog geen 5 minuten daar en Amelie vroeg al voor in het diepere badje te gaan. Mama en Amelie dus naar daar, en Pauline en mimi bleven in het peuterbadje. Maar Pauline wilde mee het diepe badje in. Ik verwachtte alweer een hevig trappelend peutertje dat niet met haar voetjes in dat diepe water wou, maar nee hoor, ik zette juffer in het water en met de breedste glimlach ooit begon ze rond te stappen (ze komt net met haar hoofdje boven water :)) Zo'n pret dat ze had! Angsten kunnen een maand later dus gewoonweg verdwenen zijn.

En zo werd het afwisselend peuterbadje-dieper badje en de meiden hadden pret voor 10 (moe? Geen tijd, mama!)

Na ongeveer 1,5 uur zwemplezier zei Pauline 'afdrogen, handdoek, douchen'. En zo kondigde ze meteen het einde van het zwemmen aan, want Amelie wilde ook wel gaan douchen. Na het omkleden was het ongeveer kwart voor 5 en hebben we maar plaatsgenomen in de cafetaria, voor een hapje om ons uitstapje af te sluiten. (toen hadden we genoeg geld opgedaan ;))

De meisjes keerden dus weer tevreden terug ;) en Pauline deed alweer een schoonheidsslaapje in de auto. Nog eventjes gezellig gezeteld en dan zijn de meisjes gaan slapen...

Geen opmerkingen: