vrijdag 25 juli 2008

op zoek naar een ijstaart

Volgende week is het Pauline haar verjaardagsfeestje (een weekje uitgesteld omdat de meter op vakantie is) en omdat het toch zomer voor iets is, wilden we voor een ijstaart gaan (met dank aan Dolfijntje, voor het idee ;))

Dus ikke vorige week naar een cremerie-zaak in de bossen van Koersel, om te informeren of ze daar ijstaarten maakten. Ik ben nog nooit zo onbeleefd onthaald geweest als ginder, en daar zien ze ons dus nooit meer terug. Ten eerste voelde madam de bazin zich te goed om mij aan te kijken, en riep ze het vakantiewerkertje, die natuurlijk niks wist van ijstaarten, zodat ze me toch moest aanspreken.

op z'n onbeleefdst: voor wanneer? (heel cru en kortaf dus)
Ikke: 3 augustus
nog steeds op z'n onbeleefdst: voor hoeveel?
Zo'n 12 man.
Zo onbeleefd dat ik nog net niet hare kop wou inslaan: wij maken pas taarten vanaf 25 personen.
Ik heb me omgedraad en ben vertrokken. Zo'n **** is het niet waard om daar energie in te steken en ze uit te kafferen voor al wat vies is.

Geen ijstaart ginder dus, al had ik ze sowieso daar niet besteld, zelfs als het wel mogelijk was geweest.

Alé volgende cremeriezaak in het dorpje, waar ze ook geen ijstaarten hadden, maar waar ze wel heel vriendelijk een adres doorgaven waar ze er wel hadden (al vond ik het een beetje te ver)

Derde cremeriezaak, een beetje verder. Tja nu moesten we toch wel een ijsje eten he, na zoveel zaken bezocht te hebben. Ook geen ijstaarten, maar de ijsjes waren wel heel lekker. En de meisjes hebben zich heel goed geamuseerd!

Om dan uiteindelijk gewoon bij ne bakker ijstaarten te vinden. Hadden ze me dat niet eerder kunnen vertellen?

Maar soit, we eten dus ijstaart voor haar verjaardag *joepie*

3 opmerkingen:

Heidi zei

Oeps ik was van plan om bij Oma's ijs in Koersel te gaan informeren voor een ijstraat voor 20 personen. Dat moet ik dus blijkbaar niet doen...

Waar heb jij ze dan wel gevonden?

Ik ben opzoek naar een ijstaart omgeving Beringen-Paal-Koersel Lummen, voor de doop van onze dochter

Anoniem zei

gelukkig maar dat je er geen ijstaart hebt gekocht. ik heb in die zaak reeds een voedselvergiftiging opgelopen. het is waar wat je schrijft, de uitbaters zijn echt onvriendelijk, vooral Stephan Kerkhofs. naast het ijssalon geeft Stephan Kerkhofs ook duikles, menig mensen werden al bedrogen. Uitkijken dus is de boodschap !!!

Anoniem zei

Vreemd... Ging er ook eens voor ijs: erg vriendelijk behandeld: niet familiaal maar uiterst correct. Ik heb daar de affiche van het duiken gezien en besloten het er eens op te wagen. Nooit geen problemen gehad of me bedrogen gevoeld: in tegendeel. Werd uitgenodigd naar Sharm waar ik eventueel gebruik mocht maken van een appartement wat ze er huurde. Bovenstaande zal waarschijnlijk met je eigen attitude te maken hebben... Ben er nu een tijd niet meer geweest maar moest het er zo slecht zijn vraag ik me af waarom ik er vroeger steeds dezelfde mensen terug op het terras van hun ijs zag genieten!